idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image
  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (1)
  • Soru ve Cevap (0)

Yediklerimiz davranışlarımızı 3 türlü etkiler; Fiziksel, kimyasal ve psikolojik olarak. Kitap, yediklerimizin hayatımızdaki bu üç düzleme olan etkilerinin analizini yapıyor. Gıdaların ilaç olarak kullanıldığı çağlardan günümüze kadar olan serüvenini inceleyip, geliştirilen yiyecek çeşitleri üzerinden yarın yiyeceklerimiz ya da yememiz için önerilecekler konusunda çıkarımlar gerçekleştiriyor. Kullanılmayan doğal gıda kaynaklarını, lezzeti yaratan tat ve koku olgularını tanımlayarak, manipüle yöntemlerine değiniyor. Antik Çin döneminden beri süregelen bir doğa takviminin, Birleşmiş Milletler ve Unesco'nun sahip çıkmasıyla yeniden yükselişe geçen '24 Güneş Döngüsüne Göre Beslenme'nin Osmanlı tıbbının kökenindeki 'Hıltlar Teorisi' ile benzerliklerini ortaya koyuyor. Yemekte kullanılan malzemelerin birbiriyle olumlu ve olumsuz etkileşimlerini örneklerken bunların hormonlarımıza, dolayısıyla davranışlarımıza olan etkilerini bilimsel kanıtlarla veriyor. Gastroturizm trendlerinden Türkiye'deki gastronomi eğitimi anlayışına, Türk mutfağının dünyadaki yerinden tat harmonileriyle lezzet mimarisi oluşturmaya kadar yemeğe ve yemek kültürüne meraklı kitleye yelpazenin farklı noktalarından sıkılmadan okuyacağı bölümler sunarken referanslarıyla, konuyu akademik olarak incelemek isteyen kişilere, dünyaca kabul edilmiş kaynakları aktarıyor.

(Tanıtım Bülteninden)

 

Katkıda Bulunanlar
Yazar:Deniz Orhun,Kutsi Akıllı

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.