idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image

Ürünün Diğer Satıcıları (2)

  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (34)
  • Soru ve Cevap (0)

Yazıldığı dönemde çokça konuşulan, Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlık ve kurtuluş mücadelesini bir macera romanı gibi bizlere aktaran Şu Çılgın Türkler kitabı, belgesel roman türünde kaleme alınır. Türkiye Cumhuriyeti'nin küllerinden nasıl yeniden doğduğunu öğrenmek isteyen genç yaşlı herkes bu kitabı okumalı.1921-1922 yılları arasında süren Kurtuluş Savaşı'nı daha iyi anlayacağınız, Millî Mücadele kahramanlarının devleştiği anlara şahit olacağınız, cefakâr Anadolu insanının fedakârlıklarının gözlerinizi dolduracağı bu kitapta sizi daha neler beklediğinden kısaca bahsedelim.

 

"Şu Çılgın Türkler" adlı kitabı neden okumalısınız?

Turgut Özakman, Millî Mücadele tarihimizin anlatıldığı Şu Çılgın Türkler kitabında akıcı bir dil kullanıyor. Roman tadında anlatılan olaylarda ustaca yapılmış betimlemeler sayesinde olayın içindeymişsiniz hissine kapılıyorsunuz. Kitaptaki tarihî olaylar abartıdan uzak, belgelere dayalı bir şekilde sunuluyor. Kitabın sonunda verilen kaynakçayla yazar okuruna geniş bir yelpaze sunuyor. Şu Çılgın Türkler kitabında sadece tarihimizin büyük isimlerinin kahramanlıklarına değil birçok isimsiz kahramanın da fedakârlıklarına şahit olacaksınız. 752 sayfadan oluşan kitap, ezberden uzak bir şekilde tarihi öğretiyor. Tarihi öğretmesinin yanında bolca gururlandırıyor, duygulandırıyor, Millî Mücadele kahramanlarına minnet ve saygıyı arttırıyor. Savaşın büyük yokluklar ve imkânsızlıklar içinde hem içeride hem dışarıda türlü zorluklarla kazanıldığını vurguluyor. Yazarın tanıtımında ifade ettiği gibi "Dünyadaki en meşru, en ahlaklı, en haklı, en kutsal savaşlardan birinin emperyalist ülkelere karşı verilmiş ve kazanılmış ilk kurtuluş savaşının" destansı hikâyesine şahit olmak için bu 752 sayfalık kitabı mutlaka okumalısınız.

 

Bunları biliyor muydunuz?

Turgut Özakman, Şu Çılgın Türkler kitabını yazmadan önce kitapta geçen olayların yaşandığı yerleri gezip incelemeler yapar. 50 yıldan fazla süren araştırmalarına gittiği yerlerden topladığı bilgi ve belgeler eşlik eder. Şu Çılgın Türkler kitabı ilk yılında 311 baskıya ulaşır ve 622 bin nüsha basılır. O kadar ilgi görür ki kitabın yayımcısı Bilgi Yayınevinin sahibi Ahmet Tevfik Küflü Ankara vergi mükellefleri listesinde 11. sıraya yerleşir. Bu kitabı okuduktan sonra ilk kez 1994 yılında yayınlanan, senaryosunu Turgut Özakman'ın yazdığı ve 6 bölümden oluşan Kurtuluş (IMDb: 9.2/10) dizi filmini izleyerek okuduğunuz bilgileri pekiştirebilirsiniz.

 

Bu kitabı sevenler için diğer önerilerimiz

Turgut Özakman'ın Şu Çılgın Türkler kitabının devamı niteliğinde yazdığı Cumhuriyet Türk Mucizesi, Kurtuluş Savaşı'na ilham olan Çanakkale Savaşlarını anlattığı Diriliş - Çanakkale 1915, Kıbrıs Barış Harekâtı'nı konu edindiği Çılgın Türkler Kıbrıs, Millî Mücadele dönemine ışık tutan Vahidettin Mustafa Kemal ve Millî Mücadele ve Atatürk'ün hayatını konu alan Dersimiz: Atatürk kitaplarını okumanızı da öneririz.

 

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.