idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image

Ürünün Diğer Satıcıları (3)

  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (0)
  • Soru ve Cevap (0)

Borsada şansınızı denemek istiyor ama konuyla ilgili bilgi ve tecrübenizin yeterli olmadığını düşünüp zarara uğramaktan mı endişe ediyorsunuz? Hisse senetleri piyasasına ve borsaya yeni başlayanlar için baş ucu kitabı olan Borsa 101 adlı kitap size yardımcı olabilir. Doçent Dr. Aysel Gündoğdu; borsaya giriş düzeyinde yazdığı kolay anlaşılır kitapta ekonomist olan ya da olmayan her okuyucuya hitap ediyor. Kazancınızın bir kısmını ihtiyaçlarınız doğrultusunda tükettikten sonra arta kalan bakiyeyi borsada değerlendirmeye ne dersiniz? Öyleyse Borsa 101 isimli bilgi verici kitabı yakından inceleyelim.

 

"Borsa 101" adlı kitabı neden okumalısınız?

Çalışanların birikimlerini hangi yatırım aracında değerlendirebilecekleri konusunda kafalarında soru işaretleri bulunuyor. Borçlanarak banka kredisiyle mülk almak, döviz veya altına para yatırmak veya devlet katkılı bireysel emeklilik yaptırmak bu araçlardan birkaçı. Tasarrufların değerlendirildiği yatırım araçlarından biri de borsada hisse senedi satın almak. Son yıllarda tüm dünyada önem kazanan borsa hakkında daha fazla bilgi sahibi olup yatırımlarınızda daha bilinçli seçimler yapmak isterseniz, Borsa 101 adlı kitabı okuyabilirsiniz. Yazar, kitabı hazırlarken küçük büyük tüm yatırımcılara bir rehber niteliğinde olması için basit, kolay anlaşılır bir dille yazdığını belirtiyor. Kitapta borsada hisse senedi almadan önce kendi kişiliğinizi iyi tanımanız gerektiği açıklanıyor. Bunun en önemli sebebi borsada aşağıya veya yukarıya doğru hareketlilikler gözlendiğinde sizin sakinliğinizi koruyup koruyamadığınız. Çünkü yatırımcının psikolojisinin serinkanlı olması, ani ve keskin çıkışlarda bulunmaması daha mantıklı sonuçlar veriyor. Eserde, aldığı hisselerin değeri eksiye gittiğinde bundan çok etkilenerek sağlığını kaybeden borsa yatırımcılarının da olduğu anlatılıyor. Borsanın riskli bir yatırım aracı olduğunu ve kazanmanın da kaybetmenin de olası bir durum olacağını baştan kabul etmek gerekiyor. Aysel Gündoğdu; öncelikle bu riskler ve risk yönetimi hakkında bilgi veriyor. Yazar, okurlara borsaya başlarken nereye kadar risk alabileceklerini de anlatıyor. Banka kredisi alıp borsaya girmek, çevresinden borçlanarak ya da mülkünü satarak hisse senedi almak gibi aksiyonlar hakkında kişileri uyarıyor. Bunun yerine önceleri küçük küçük başlayıp kazandıkça ve öğrendikçe ilerlemeyi tavsiye ediyor.

 

Bunları biliyor muydunuz?

Borsa 101 adlı kitabın bir seriye ait olduğunu biliyor muydunuz? Eser, Scala Yayıncılık 101 serisinin bir parçası olarak 2021 yılında yayımlanır. Yazar borsaya girmek isteyenlere bir el kitabı sunarken borsadaki riskler konusunda da okurları uyarır. Akademisyen Aysel Gündoğdu, kitabında borsa ile ilgili bilgi ve tecrübelerini aktarırken hocası Dr. Yaşar Er­dinç tarafından söylenen, "Paranız sağlığınızı bozmasın." uyarısını yineler. Kitap bölümler hâlinde yazılır ve onuncu kısımda öneriler yer alır. Toplamda 164 sayfadan oluşan Borsa 101 ile siz de yatırım fikirlerinizi şekillendirebilirsiniz.

 

Bu kitabı sevenler için diğer önerilerimiz

Bu kitap ilginizi çektiyse Aysel Gündoğdu'ya ait Herkese Göre Finans Tasarruf El Kitabı ve Ekonomistlerle Sohbetler adlı kitapları da inceleyebilirsiniz.

 

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.