idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image

Ürünün Diğer Satıcıları (2)

  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (2)
  • Soru ve Cevap (0)

Bir ülkenin ekonomik performansını belirleyen nedir? Ekonomi yalnızca ekonomik politikalar ile mi yönetilir? Yaşadığımız dünyada gerçek bir varlık sürdürebilmenin yolu ekonomik güce sahip olmaktan geçiyor. Mahfi Eğilmez, bu sebeple "Yapısal Reformlar ve Türkiye" adlı eserinde bir ülkenin ekonomik performansını belirleyen tüm unsurların üzerinde dikkatle durulması gerektiğinden bahsediyor. Gelin, ekonomiye dair daha çok şey öğrenmek ve bakış açısını genişletmek isteyen herkese hitap eden bu esere kısaca göz atalım.

 

"Yapısal Reformlar ve Türkiye" adlı kitabı neden okumalısınız?

İktisat doktoru, akademisyen ve yazar Mahfi Eğilmez; "Yapısal Reformlar ve Türkiye" adlı kitabında ekonomiyi yönetme, güçlü bir ekonomik sistem inşa etme ve bu sistemi koruma yönünde çözüm önerileri sunuyor. Ayrıca ekonomik, siyasal ve yönetsel sistemin bir yapbozun parçaları gibi bir araya gelerek bütünü oluşturduğunu belirtiyor. Mahfi Eğilmez, "Yapısal Reformlar ve Türkiye" isimli eserinde Türkiye'nin yapısal sorunlarını ortaya koyuyor ve bu sorunlara çözüm önerilerinde bulunarak ideal bir ekonomik yapının yer alacağı ortamın koşullarını okuyucuya sunuyor. Mahfi Eğilmez hem deneyimleri hem teorik bilgisi ile geçmişten günümüze süregelen sorunları oldukça akıcı şekilde ve anlaşılır bir dil ile okuyucuya aktarıyor. Bu sayede "Yapısal Reformlar ve Türkiye", ekonomi terminolojisine hâkim olmayan okuyucular tarafından dahi rahatlıkla okunabiliyor.

 

Bunları biliyor muydunuz?

"Yapısal Reformlar ve Türkiye" isimli eserin, ekonomik reformları alışılagelmişin dışında bir bakış açısıyla ele aldığını biliyor muydunuz? 1990'lı yıllarda hazine müsteşarı olarak çalışan, daha sonra Dünya Bankası'nda görev alan Mahfi Eğilmez'in "Yapısal Reformlar ve Türkiye" adlı eseri; ekonomiyi belirleyen politikaların neler olduğunu tüm unsurlarıyla ele alan bir kitap olma özelliği taşır. Ayrıca Eğilmez; kitapta Türkiye'de siyasal, sosyal ve ekonomik alanda neler yapılması gerektiğini ve mevcut sorunların kaynağını tartışır. Remzi Kitabevi tarafından 2022 yılında yayımlanan 168 sayfalık bu eserin editörlüğünü Özlem İşbilir, kapak tasarımını Ömer Erduran yapar. "Yapısal Reformlar ve Türkiye", güncel ekonomik sisteme dair bilgi sahibi olmak isteyen kitap tutkunları için oldukça ufuk açıcı bir eser.

 

Bu kitabı sevenler için diğer önerilerimiz

Dr. Mahfi Eğilmez'in "Yapısal Reformlar ve Türkiye" adlı eserini okuduktan sonra ekonomi alanında yazdığı şu kitaplara da göz atmanızı tavsiye ediyoruz: "Tarihsel Süreç İçerisinde Dünya Ekonomisi", "Ekonominin Temelleri", "Örneklerle Kolay Ekonomi", "Türkiye Ekonomisi". Mahfi Eğilmez'in farklı alanlardaki eserlerini de keşfetmek isterseniz "Anitta'nın Laneti", "İnferis" ve "Hattuşa'dan Kaçış" isimli kitapları da inceleyebilirsiniz.

 

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.