idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image

Ürünün Diğer Satıcıları (1)

  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (9)
  • Soru ve Cevap (0)

Dünya ekonomisinin tarihsel sürecindeki ilkleri öğrenmek ve sıra dışı gerçekleri yakından incelemek ister misiniz? Türkiye'nin en kıymetli iktisatçılarından biri olan Mahfi Eğilmez, Tarihsel Süreç İçinde Dünya Ekonomisi adlı kitabında tarih öncesi çağlardan günümüze uzanan ekonomi serüvenini kronolojik sırayla okurlara sunuyor. Gelin, bu kitabın içeriğine kısaca değinelim.

 

"Tarihsel Süreç İçinde Dünya Ekonomisi" adlı kitabı neden okumalısınız?

Kitap, ekonomi alanında genel bir portre çiziyor. Hedef kitlesi yetişkinler olan bu eser, bir yandan insanlık tarihi kadar eski olan ekonomi konusunu ele alırken diğer yandan tarihsel süreçlerle ilgili de bilgi veriyor. Bu yönüyle hem tarih bilgilerinizi tazeliyor hem olayları zihninizde daha iyi karakterize etmenize yardımcı oluyor. Yazar bu kitabıyla ekonomideki bilgi ve kavramları kalıcı hâle getirme amacı taşıyor. Ekonominin geçmişten bugüne geçirdiği evreler tüm siyasi, sosyal, tarihî ve bilimsel açılardan ele alındığı için okur tarafından daha iyi anlaşılıyor. Her ideolojik görüşe aynı mesafede yaklaşan ve eserlerinde objektiflikten ödün vermeyen yazar, tarihsel süreçte ekonomi alanındaki doğru ve yanlışları, sebep-sonuç ilişkisi içinde inceliyor. Sade anlatımıyla bir roman kadar akıcı olan kitabı ekonomi konusuna ilgili olmasanız bile büyük bir dikkatle okuyacağınıza eminiz. Eğer bu konudaki bilimsel çalışmaları detaylarıyla incelemek isterseniz kitaba bir şans verebilirsiniz.

 

Kitap hakkında diğer bilgiler

Mahfi Eğilmez'in yazarlığının dışında bürokrat, ekonomist ve akademisyen olduğunu biliyor muydunuz? Peki, Eski Hazine Müsteşarı olarak görev yaptığını? Eğitim hayatını doktora derecesine kadar sürdüren yazar, ilk olarak 1972 senesinde Maliye Bakanlığı bünyesinde "maliye müfettiş muavini" olarak göreve başlar. Meslek hayatının ilerleyen yıllarında Washington Büyükelçiliğinde ekonomi müşavirliği ve başmüşavirlik görevinde bulunur. Bunun yanı sıra çeşitli gazetelerde yorumculuk ve köşe yazarlığı yapar. Mahfi Eğilmez, çeşitli üniversitelerde ekonomi, iktisat ve maliye alanlarında dersler verir ve günümüzde hâlen Altınbaş Üniversitesinde akademik çalışmalarına devam eder. Yazarın akademideki çalışmalarından biri olan Tarihsel Süreç İçinde Dünya Ekonomisi kitabı 2018 yılında basılır. 208 sayfadan oluşan eser Remzi Kitabevi etiketiyle raflardaki yerini alır. Ekonomi alanında kendini kanıtlamasının yanı sıra edebiyatı çok seven ve edebiyatla yakından ilgilenen yazarın romanları da bulunur.

 

Bu kitabı sevenler için diğer önerilerimiz

1950 doğumlu Mahfi Eğilmez yazarına ait 2014-2022 yılları arasında yayımlanmış 24 kitap ve çok sayıda makale bulunur. Yazarın Tarihsel Süreç İçinde Dünya Ekonomisi'ni yararlı bulduysanız Örneklerle Kolay EkonomiYapısal Reformlar ve Türkiye ve Başarısızlığa Övgü kitaplarını inceleyebilirsiniz. Ayrıca mitoloji ve tarih romanı türündeki Hattuşa'dan Kaçış ve Anitta'nın Laneti'ni de gözden geçirebilirsiniz.

 

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.