idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image

Ürünün Diğer Satıcıları (3)

  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (17)
  • Soru ve Cevap (0)

Uzun soluklu bir yolculuğun anlatıldığı mistik bir serüvene hazır mısınız? Dünyaca ünlü Amerikalı yazar Jack London’ın kaleminden çıkan Yıldız Gezgini, okuru kısa sürede etkisi altına almayı başarıyor. Yetişkinlere göre yazılan romanda okuyucu, meslektaşını öldürdüğü için hapishaneye düşen Darrel Standing adlı bir üniversite profesörünün hikâyesini birinci ağızdan dinliyor. Yazarın sevilen ve çok satan eserleri arasına girmeyi başaran roman, sizlere yepyeni bir dünyanın kapılarını aralıyor. Öyleyse gelin, sizler için Yıldız Gezgini adlı romanın içeriğinden kısaca bahsedelim.

 

“Yıldız Gezgini” adlı kitabı neden okumalısınız?

Jack London’ın toplam 344 sayfadan oluşan bilim kurgu niteliğindeki romanı Yıldız Gezgini, bir üniversite profesörü olan Darrel Standing’in meslektaşını öldürdüğü gerekçesiyle hapishaneye düşmesini anlatıyor. Profesörün hapishane hücresinde çektiği acılar günden güne artıyor. Böylece kendisine yapılan işkenceleri hissetmemek için çözüm olarak astral seyahat benzeri yolculuklar yapmaya başlıyor. Bu yolculuklar sayesinde profesör, acı çeken bedenini terk ederek tarihin farklı dönemlerinde ve coğrafyalarında geçmekte olan geçmiş yaşamlara seyahat edebiliyor. Jack London, Yıldız Gezgini adlı kitabında ABD'nin çürümüş hapishane sistemini de gözler önüne seriyor. Okuru farklı dönemlere ve mekânlara götüren bu eser aynı zamanda önemli mesajlar barındırıyor. Peki bu beden dışı seyahatler profesörün kurtuluşu olabilecek mi? Bu sorunun cevabını öğrenmek için Yıldız Gezgini’ni okumalı ve Darrel Standing ile birlikte yolculuğa çıkmanız gerekiyor. Yetişkin okurlara hitap eden Yıldız Gezgini, bir solukta okuyabileceğiniz ve etkisinden uzun süre çıkamayacağınız bir eser.

 

Bunları biliyor muydunuz?

Jack London'ın, arkadaşı Ed Morrell’in beş yıllık hapishane hayatından esinlenerek kaleme aldığı ve orijinal adı The Star Rover olan eser, ilk kez 1915 yılında yayımlanır. Eser, Yıldız Gezgini adıyla 2014 yılında Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları tarafından basılır ve Fadime Kahya tarafından Türkçeye çevrilir. Ayrıca eser, beyaz perdeye uyarlanır. Jack London’ın Yıldız Gezgini eserinden esinlenen ve Edward Sloman tarafından yönetilen filmi, "The Star Rover" (IMDb: 8.2) adıyla 1920 yılında seyirciyle buluşur. Aynı zamanda John Maybury tarafından yönetilen “The Jacket” (IMDb: 7.1) adlı filmin de Yıldız Gezgini kitabında yer alan profesörün hikâyesinden esinlenerek tasarlandığı bilinir.

 

Bu kitabı sevenler için diğer önerilerimiz

Yıldız Gezgini adlı romanı sevdiyseniz ve Jack London’ın evrenine dahil olmak istiyorsanız yazar olmanın mücadelesini anlatan yarı otobiyografik nitelikteki Martin Eden’a, bir adamın gemi kazasından kurtarılmasıyla gelişen psikolojik macera romanı niteliğindeki Deniz Kurdu’na ve distopya edebiyatının ilk örneklerinden biri olan Demir Ökçe adlı eserlerine bir göz atabilirsiniz.

 

Katkıda Bulunanlar
Yazar:Jack London
Çevirmen:Fadime Kahya

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.