idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image

Ürünün Diğer Satıcıları (2)

  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (7)
  • Soru ve Cevap (0)

Vatan Şairi olarak da tanınan Namık Kemal'in 1872 yılında kaleme aldığı, dört perdelik tiyatro türündeki Vatan Yahut Silistre, halkta vatanseverlik ve kahramanlık duygularını yeniden canlandırmak için yazılmış bir eser. Kitaptaki olaylar 1853 yılında Osmanlı Devleti ile Rusya arasında geçen Kırım Savaşı'na gönüllü olarak katılan İslam Bey ile erkek kılığına girerek onun peşinden Silistre’ye giden Zekiye adlı genç kızın aşkı etrafında gelişiyor. Çocuk, genç, yaşlı her yaş grubuna hitap eden Vatan Yahut Silistre kitabında sizleri daha nelerin beklediğinden bahsedelim.

 

"Vatan Yahut Silistre" adlı kitabı neden okumalısınız?

Namık Kemal'in Vatan Yahut Silistre kitabı, ne tamamıyla bir savaş ne de tamamıyla bir aşk romanı. Yazar, savaş meydanında aşkı, millet olma bilincini, vatan sevgisini ustalıkla ve sıkmadan aktarıyor. Namık Kemal, toplum için sanat anlayışını benimsediği için eserlerini halkın anlayabileceği sade bir dille yazmıştır. Bu nedenle, Vatan Yahut Silistre kitabı da Osmanlı döneminde yazılmasına rağmen akıcı diliyle sıkmıyor. 80 sayfadan oluşan Vatan Yahut Silistre eseri, Namık Kemal hayattayken Rusçaya ve Almancaya çevriliyor daha sonra pek çok dilde yayımlanıyor. Zekiye'nin İslam Bey'e olan aşkını iliklerinize kadar hissetmek, İslam Bey'in Zekiye'ye hissettiği aşkla vatan aşkı arasındaki mücadelesine şahit olmak için bu kitabı mutlaka okumalısınız.

 

Bunları biliyor muydunuz?

Namık Kemal'in ilk tiyatro yapıtı olan Vatan Yahut Silistre oyunu, 1 Nisan 1873 gecesi İstanbul, Gedikpaşa’da Güllü Agop’un tiyatrosunda sahnelenir. Oyunun sahnelenmesi halkı coşturur ve sokaklara taşan olayların çıkmasına neden olur. Tiyatro oyunuyla ilgili Namık Kemal'in kendi kurduğu gazete olan İbret'te yayımlanan yazılardan sonra gazete bir daha basılmamak üzere kapatılır. Namık Kemal ve dört arkadaşı sürgüne gönderilir. Namık Kemal, 38 ay boyunca Mağusa'da sürgün hayatı yaşar. Buna rağmen Vatan Yahut Silistre oyunu sahnelenmeye devam eder. Hatta sarayda, Namık Kemal'i sürgüne gönderen Abdülaziz'in huzurunda iki kere oynanır. Oyun, İstanbul'da sahneye konduğu ilk iki ayında 47 defa oynanır, daha sonra İzmir ve Selânik gibi şehirlerde de 3 yılda 500 defa sahnelenir. Kitabın Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları tarafından yapılan ilk baskısı 2018 yılında yayımlanır.

 

Bu kitabı sevenler için diğer önerilerimiz

Vatan Yahut Silistre eserinden sonra yine Namık Kemal'in kaleme aldığı, Türk edebiyatının ilk tarihî romanı olma özelliği taşıyan Cezmi'yi, Türk edebiyatı tarihinde ilk edebî roman olarak değerlendirilen ve iyi yetişmiş Ali Bey'in uygunsuz bir kadın olan Mahpeyker'e aşkını anlatan İntibah'ı okumanızı öneririz. Ayrıca Yakup Kadri Karaosmanoğlu'nun Osmanlı Devleti'nin çöküş döneminde, İstanbul'da Batılılaşma ve geleneksel değerlerin çatışmasını konu edinen Kiralık Konak romanını da okumalısınız.

 

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.