idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image

Ürünün Diğer Satıcıları (1)

  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (1)
  • Soru ve Cevap (0)

Tarihin tozlu sayfalarında yolculuğa çıkıp 1960'lı yılların Amerika'sında yaşamını sürdüren bir ailenin başına gelenlere tanıklık etmek ister misiniz? Bir ailenin dramatik biçimde parçalanmasını konu alan Vahşi Hayat romanı, Richard Ford'un en bilinen eserleri arasında yer alır. Gelin, soluk soluğa okuyacağınızı düşündüğümüz bu romanın içeriğinden kısaca bahsedelim.

 

"Vahşi Hayat" adlı kitabı neden okumalısınız?

Amerikan edebiyatında tanınan yazar Richard Ford'un Vahşi Hayat adlı romanı, Joe Brinson adlı gencin ailesi ile birlikte büyük hayallerle taşındığı Montana Eyaleti'nin Great Falls kasabasında yaşadıklarını işliyor. Bu şehirde golf öğretmenliği yapan baba Jerry'nin beklemediği anda işini kaybetmesiyle olayların seyri değişiyor. Joe'nun annesi Jeanette ise aynı kasabada bulunan yüzme okulunda öğretmen olarak çalışıyor. 16 yaşındaki Joe, işsiz kalma durumunu büyük bir olgunlukla karşılarken annesi tamamen tepkili yaklaşıyor. Ayrı evde yaşamak isteyen kadın, eşi ile arasındaki tüm bağları koparıyor. Jerry'nin işsiz kalmasıyla başlayan kırılma, aile için toparlanamaz bir hâl alıyor. Çünkü annesi yeni bir ilişki yaşamaya başlıyor. Yazar, bir gencin ebeveynleri ve annesinin sevgilisi ile ilişkisinin onun iç dünyasında nasıl bir etki yaratabileceğini okura en gerçekçi hâliyle anlatıyor. Kısa ama bir o kadar da sürükleyici olan bu roman, yazarın özgün anlatımıyla okuru derinden etkiliyor. Eğer Vahşi Hayat dikkatinizi çektiyse bu keyifli kitaba bir şans verebilirsiniz.

 

Bunları biliyor muydunuz?

Amerikalı öykü ve roman yazarı Richard Ford'un 1995 yılında Independence Day isimli kitabıyla kurgu dalında Pulitzer Ödülü'ne layık görüldüğünü biliyor muydunuz? 1995-2016 yılları arasında PEN/Faulkner ve Amerikan edebiyatına yaptığı katkılardan ötürü kazandığı Fitzgerald Ödülü başta olmak üzere, 9 farklı ödül alan yazarın roman ve öykü türleri dışında anı ve senaryo yazarlığı ve editör olarak katkı sağladığı eserler de bulunur. Lisans eğitimini hukuk fakültesinde tamamlayan Richard Ford, yüksek lisans eğitimini yaratıcı yazarlık alanında tamamlar. Böylece başarılı kariyeri için ilk adımı Kaliforniya Üniversitesinde atar. Yazarın dünyaca ünlü Vahşi Hayat'ının Türkçe ilk basımı İpek Şoran çevirisiyle 2022 yılında gerçekleşir. 168 sayfadan oluşan bu eser, Jaguar Kitap etiketiyle raflardaki yerini alır.

 

Bu kitabı sevenler için diğer önerilerimiz

1944 doğumlu Richard Ford'un 1976-2017 yılları arasında 13 kitabı bulunur. Yazarın çok beğenilen Vahşi Hayat kitabını severek okuduysanız İngilizce basımı bulunan Let Me be Frank with You: A Frank Bascombe Book'u da inceleyebilirsiniz. Ayrıca diğer yazarlardan Çanlar Kimin İçin ÇalıyorKöpekSemenderlerle SavaşAklımın Aynalı Çarşısı ve Aşk ve Öbür Cinler adlı kitapları da gözden geçirebilirsiniz.

 

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.