idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image
  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (0)
  • Soru ve Cevap (0)

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurluşundan bu yana yetmiş dokuz yıl geçti, ama "Yeni Türkiye'nin oluşumunu öncesi ve sonrasıyla irdeleyen bir tarih henüz ortaya çıkmadı.

Şerafettin Turan, çağdaşlaşmayı amaç edinen "Yeni Türkiye"nin tarihini, bir başka deyişle Türk Devrim Tarihi'ni duygusallıktan uzak nesnel bir bakış açısıyla yazdı. Ancak Türk Devrim Tarihi'ni tek kitaba sığdırmak olanaksızdı. Üstelik devrim tarihi, "resmi tarih"ten yana olanlar ya da olmayanlarca, çoğunlukla da bilimsellikten uzak bir anlayışla, salt "kahramanlık" öyküsü gibi sunulmuş, pek çok bilgi-belge gözardı edilmişti.

Türk Devrim Tarihi'ni 1938'le sınırlayan ya da onu Türkiye'nin NATO'ya girişiyle bitiren anlayışa karşı, gelişmeleri olabildiğince günümüze kadar bir bütün olarak ele almak amacıyla bundan 10 yıl önce ilk kitabı yayımladığımızda, dizinin 4 ciltten (kitaptan) oluşmasını tasarlamıştık. Ancak sıra 3. ve 4. ciltlere geldiğinde, olayları 1960'a kadar getirdiğimizi gördük. Ayrıca söz konusu ciltleri 2'şer bölüm olarak basmak zorunluluğu da doğdu. Bu yüzden diziye 5. cilt (kitap) daha eklemek gerekti.

27 Mayıs 1960'tan 12 Eylül 1980'e kadar gelen bu son ciltteki 20 yıllık süre, bir bakıma askeri girişimler (müdahaleler) dönemi demektir. Amaçları ve doğurduğu sonuçlar çok farklı olan bu müdahaleler, bir bakıma da "Çağdaşlaşma Yolundaki Yeni Türkiye"nin, mehter yürüyüşünü andırır biçimde arada bir duraklayıp, sağa/sola yönelişlerden sonra ileriye doğru bir adım atışının nedenlerini ve yansımalarını da içermekterir.

Türk Devrim Tarihi, elinizdeki bu 5. kitapla 2616 sayfada tamamlandı. Bilgi Yayınevi, herkesin yararlanacağı bir kaynak olan bu vazgeçilmez başyapıtı Cumhuriyetimizin sekseninci yılına armağan olarak sunuyor.
(Arka Kapak)



Baskı Yılı: 2002


Dili: Türkçe
Yayınevi: Bilgi Yayınevi

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.