idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image

Ürünün Diğer Satıcıları (4)

  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (10)
  • Soru ve Cevap (0)

Rüzgârı Dizginleyen Çocuk, ilham veren hikâyesiyle okuyucularını uzun süre etkisi altına almayı başarıyor. Gerçek bir hayat hikâyesinden esinlenerek kaleme alınan eser, okuyanları Malavi’deki küçük bir köye götürerek zorlu coğrafyadaki yaşam mücadelesini gözler önüne seriyor. Son derece anlaşılır ve akıcı bir dille ilerliyor. Her yaştan okuyucunun ilgiyle ve merakla okuyacağı roman, öncelikli olarak 10 yaş üzeri çocukluk ve gençlik çağındaki tüm okuyuculara hitap ediyor. Etkileyici ve sürükleyici hikâyesiyle dikkat çeken Rüzgârı Dizginleyen Çocuk'u gelin, detaylarıyla inceleyelim.

 

"Rüzgârı Dizginleyen Çocuk" adlı kitabı neden okumalısınız?

Roman, William Kamkwamba’nın çocukluğunda Malavi’deki köyünde bir yel değirmeni inşa etmesini konu ediniyor. Köyde yaşanan kuraklık, insanların acı çekmesine ve ölümlere sebep oluyor. Yoksulluk ciddi boyutlara ulaşınca çocukların eğitimi için okula verebilecekleri paraları da kalmıyor. Ancak William’ı okula gidememek yıldıramıyor. Elektrik üretimi konusunda bilgiler elde ediyor ve kendince uygulamalar yapıyor. İnce ince hesap ederek, çalışarak, pes etmeden köyünü kurtaracak bir proje geliştiriyor. Köyde William’a destek olanlar olduğu kadar, karşı çıkanlar olsa da yokluktan yaşama doğru geçiş yapılıyor. Vazgeçmeden çalışarak kıtlığın, kuraklığın, hastalığın ve bu olumsuzlukların sebep olabileceği ölümün engellenebileceği gerçeği gözler önüne seriliyor. Romanda Malavi’nin toplumsal yaşamı ve siyasal durumu hakkında da bilgiler veriliyor. Yolsuzlukların ve baskıcı yönetimin halkın çaresizliğini artıran faktörleri de hikâyede yer buluyor. Kültürel bilgiler de verilen romanda; bölgenin mutfağından çocukların oyunlarına, cenaze törenlerinden evlenme şekillerine birçok detay işleniyor. Kararlılık ve azimle birçok zorluğun üstesinden gelinebileceği 264 sayfa boyunca okuyanlara açık bir şekilde gösteriliyor.

 

Kitap hakkında diğer bilgiler

Rüzgârı Dizginleyen Çocuk adlı romanı Bryan Mealer ve William Kamkwamba birlikte kaleme alır; eser, William Kamkwamba’nın hayatından alıntılanan bir anı kitabı olarak bilinir. Türkçe çevirisinde Burak Eren imzası taşıyan kitap, 2018 yılından itibaren Beyaz Balina Yayınları’nın çağdaş edebiyat kategorisinde çıkarılır. 2019 yılında The Boy Who Harnessed the Wind (IMDb: 7.6/10) orijinal adıyla filme uyarlanır ve filmin yönetmeliğini Chiwetel Ejiofor üstlenir. Kitapta, kuraklık için gösterilen çabanın ve elde edilen başarının yanı sıra AİDS gibi konularda farkındalık oluşturulur ve bilimsel eğitimin önemi gösterilir. Hurafelerin aksine bilimin tüm olumsuzlukları çözebileceği vurgulanır. Çaresizlik ve imkânsızlık coğrafyasında geçen ve umut aşılayan bu başarı hikâyesi sizi derinden etkileyecek!

 

Bu kitabı sevenler için diğer önerilerimiz

Rüzgârı Dizginleyen Çocuk adlı romanı sevdiyseniz genç okuyuculara hitap eden Dünya Büyülü Bir YerCharlie'nin Çikolata Fabrikasıİçimdeki Melodi,Martıya Uçmayı Öğreten KediSadakoİçimdeki MüzikKüçük Ağaç'ın EğitimiKüçük Kara Balık isimli eserleri de okuyabilirsiniz.

Katkıda Bulunanlar
Yazar:William Kamkwamba,Bryan Mealer
Çevirmen:Burak Eren

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.