idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image

Ürünün Diğer Satıcıları (3)

  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (22)
  • Soru ve Cevap (0)

Ekonomi duayenlerinden Dr. Mahfi Eğilmez'in ekonomi sözlüğü tadında Örneklerle Kolay Ekonomi kitabı, ekonomi alanında hiç eğitim almamış ya da temel kavramları bilmeyen kişilerin ekonominin işleyişini daha iyi anlamasını sağlamak amacıyla yazılmış. İlk basımı 2014 yılında yapılan kitap, ekonomiye merak salmış ve ekonomiyi öğrenmek isteyen genç yaşlı herkese hitap ediyor. Ekonomiyi en basit hâliyle anlatmak ve okuyan herkesin ekonomiyle ilgili söylenen, yazılan, tartışılan her şeyi rahatça izleyebilmesini sağlamak amacıyla yazılmış Örneklerle Kolay Ekonomi kitabında sizi nelerin beklediğinden kısaca bahsedelim.

 

"Örneklerle Kolay Ekonomi" adlı kitabı neden okumalısınız?

Dr. Mahfi Eğilmez, Örneklerle Kolay Ekonomi kitabında sıkça duyulan temel ekonomi terimlerini en basit hâliyle anlatıyor. Ekonomi hakkında başlangıç seviyesinde bilgisi olanlara hitap eden ve örneklerle desteklenen kitap oldukça sade ve anlaşılır bir dil kullanıyor. Bu sayede kitap sıkmıyor, aksine akıcı ve sürükleyici bir şekilde okunuyor. Ayrıca Dr. Mahfi Eğilmez, her bölümün başında yer verdiği ünlü isimlerden anekdotlarla anlatımını zenginleștiriyor. Eser; "Ekonomi nedir, ne işe yarar?", "Tüketim, üretim, tasarruf, yatırım, gelir ve GSYH nedir?" ve "Ekonomi nasıl büyür?" gibi sorulara cevap veriyor. İşsizlik, kamu kesimi maliyesi, para ve faiz, enflasyon, dış denge, döviz kuru, yönetim, küresel sistem gibi kavramların yanı sıra ekonomiye dair şehir efsaneleri bölümüne de yer veriyor. Remzi Kitabevinden çıkan ve 192 sayfadan oluşan eseri ekonomi hakkında bilgi sahibi olmak isteyen ama nereden başlayacağını bilemeyen herkesin okumasını tavsiye ederiz.

 

Bunları biliyor muydunuz?

Dr. Mahfi Eğilmez'in Örneklerle Kolay Ekonomi kitabının, Türkiye'deki birçok yükseköğretim kurumunda ders kitabı olarak okutulduğunu biliyor muydunuz? Yazar, 1972 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinin İktisat ve Maliye Bölümünden mezun olur. Ardından Gazi Üniversitesinde Kamu İktisadi Teşebbüslerinin Finansmanı başlıklı tezi ile doktor unvanını alır. Kamuda maliye müfettiş muavini, müfettiş, müşavir, müsteşar yardımcısı olmak üzere birçok pozisyonda görev yapar. İstanbul Bilgi Üniversitesinde, Kadir Has Üniversitesinde ve Altınbaş Üniversitesinde ekonomi, iktisat ve maliye dersleri verir. Dr. Mahfi Eğilmez'in ekonomi alanında ve bu alanın dışında yazdığı 23 eseri bulunur.

 

Bu kitabı sevenler için diğer önerilerimiz

Örneklerle Kolay Ekonomi kitabından sonra yine Dr. Mahfi Eğilmez'in yazdığı, ekonominin temellerini oluşturan kavram ve yaklaşımlara yer verdiği Ekonominin Temelleri'ni ve ekonomik analize yönelik rehber niteliğinde olan Ekonomide Analiz - Örnek Olaylar ve Çözümler'i okumanızı öneririz. Ayrıca Alfred Mill'in Ekonomi 101 ve Para Yönetimi 101 kitaplarını da okumalısınız.

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.