idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image

Ürünün Diğer Satıcıları (2)

  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (23)
  • Soru ve Cevap (0)

"Ölüm" olgusunun tamamen geride kaldığı bir düzenin distopik ütopyasında kaybolmaya hazır mısınız? Ütopya dünyasının distopyaya dönüşmesine ve toplumsal düzenin temelden sarsılmasına Jose Saramago'nun "Ölüm Bir Varmış Bir Yokmuş" adlı romanıyla tanık olacaksınız. Roman; okuyucuyu mizahi ve eleştirel anlatım tarzının yanı sıra adım adım değişen bir dünyayla tanıştırıyor ve her yaştan okuyucuya hitap ediyor. Gelin, bu sürükleyici romandan kısaca bahsedelim.

 

"Ölüm Bir Varmış Bir Yokmuş" adlı kitabı neden okumalısınız?

"Ölüm Bir Varmış Bir Yokmuş", özgün konusu ve yazarın kullandığı farklı anlatım teknikleriyle alışıldık kurgu eserlerden uzaklaşıyor. Artık kimsenin ölmediği bir ülkenin hikâyesini anlatan roman, toplam 208 sayfa ve 2 bölümden oluşuyor. İlk bölüm, Jose Saramago'nun diğer kült eserlerinde de gördüğümüz klasikleşmiş anlatımıyla ölümün olmadığı bir toplumda neler yaşanabileceğine dair akılalmaz ihtimalleri ve öngörülemeyen sorunları içeriyor. İkinci bölümde ise Saramago, ölümün gözünden okuyuculara sesleniyor, ölümün insanlığa ve yaşama bakışını işliyor. Yazar, artık ölümden korkmak zorunda olmayan insanların ahlaki değer yargılarının ve topluma karşı duydukları sorumluluk anlayışının değişimini usta kalemiyle ayrıntılı bir şekilde işliyor. Bir gün ölmek üzere kurulu olan düzenin derinden sarsıldığı dünyada, bütün alışkanlıkları yıkıp yeniden kurmak gerekebiliyor. Jose Saramago, bu eserinde bütün ezberleri bozuyor.

 

Bunları biliyor muydunuz?

1998 Nobel Edebiyat Ödüllü Jose Saramago'nun "Ölüm Bir Varmış Bir Yokmuş" adlı eserinde nokta ve virgül dışında hiçbir noktalama işareti kullanmadığını biliyor muydunuz? Jose Saramago, maddi imkansızlıklar sebebiyle birçok meslek dalında çalıştı ve 1976'dan sonra tamamen edebiyata odaklandı. Sade anlatımı, mizahi üslubu, farklı anlatım tarzı, kullandığı gerçeküstü ögeler ile yazarın imza eserlerinden biri olan "Ölüm Bir Varmış Bir Yokmuş" adlı romanında Saramago; din, devlet ve yönetim olmak üzere pek çok yapıyı metaforik ögeler ile eleştirir. Orijinal adı "As Intermitências da Morte" olan roman, özgün diliyle ilk defa 2005 yılında yayınlanır. Türkiye'de ilk defa yayınlanması ise 2007 yılını bulur. Çevirisini Mehmet Necati Kutlu'nun yaptığı roman, ilk olarak Turkuaz Kitap çatısı altında yayınlanır. 2013 yılında Kırmızı Kedi Yayınevi ile yeniden yayınlanan romanın editörlüğünü Mert Tanaydın, kapak tasarımını Cüneyt Çomoğlu üstlenir. Eserin yayın yönetmenliğini Enis Batur yapar.

 

Bu kitabı sevenler için diğer önerilerimiz

2010 yılında hayata gözlerini yuman Jose Saramago "Ölüm Bir Varmış Bir Yokmuş" adlı eserini okuduktan sonra dilerseniz "Körlük", "Yitik Adanın Öyküsü", "Kopyalanmış Adam" ve "Filin Yolculuğu" adlı eserlerini de inceleyebilirsiniz.

 

Katkıda Bulunanlar
Yazar:Jose Saramago
Çevirmen:Mehmet Necati Kutlu

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.