idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image

Ürünün Diğer Satıcıları (1)

  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (0)
  • Soru ve Cevap (0)

Adalet, ülkeyi koruyan bir bekçi, toplumsal hayatı karanlıklardan koruyan bir kandil, zulme uğrayanların yaraları için bir merhem... ve karınca gibi olan mazlumun hâlini bilmek, zalimlerin tanbur gibi kulaklarını burmaktır. Adil yönetici ise, zalimleri zulümden, fasıkları kötü işlerden alıkoyandır, güçsüzlerin arkasındaki güç, güçlülerin de terbiye edicisidir. Râhatü'l-İnsân ve Zafer-Nâme metinlerini bir araya getiren ve Öğütler Kitabı adını verdiğimiz bu eser de hem bir nasihatnâme örneği hem de bir siyasetnâme klasiği. İlk metin Arap, Fars ve Türk edebiyatında Nûşîrevân-ı Âdil ünvanıyla anılan Nûşîrevân isimli hükümdarın öğütlerinden, ikinci metin de Nûşîrevân'ın bilgeliğiyle ve hikmetleriyle bilinen veziri Büzürgmihr'in Nûşîrevân'a öğütlerinden meydana gelmekte.

Râhatü'l-İnsân, Nûşîrevân'ın yılın belli dönemlerinde halkın görmesi için astırdığı on yedi dilimli tacında yazılı olan nasihatleri, Zafer-Nâme ise Nûşîrevân'ın veziri Büzürgmihr'e sorduğu sorulara Büzürgmihr'in verdiği cevaplardan meydana gelmektedir. Dolayısıyla Öğütler Kitabı hem Nûşîrevân'ın verdiği hem de Nûşîrevân'a verilen nasihatleri biraraya getirmekte. Nûşîrevân ve Büzürgmihr öğütleriyle bize asırlar ötesinden nasihat ediyor ve hayatta çizeceğimiz yolu belirlememize yardımcı olmaya çalışıyorlar. Bazen "kötülükten kaçınmanın bütün iyiliklerden yeğ olduğunu" söylüyor, bazen de "gönül kırmayıp, doğrulukla hareket etmeyi" tavsiye ediyorlar.
(Tanıtım Bülteninden)



Sayfa Sayısı: 184

Baskı Yılı: 2015


Dili: Türkçe
Yayınevi: Büyüyenay Yayınları
Katkıda Bulunanlar
Yazar:Kolektif
Hazırlayan:Müjgan Çakır

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.