idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image

Ürünün Diğer Satıcıları (3)

  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (4)
  • Soru ve Cevap (0)

Kült hâline gelmiş olan bir edebî eserle tanışmak ister misiniz? O hâlde anlattıklarıyla kalıpların dışına çıkan ve yitip giden hayatlara uzanan Anton Çehov'un Martı'sı tam size göre! Benzersiz bir üsluba sahip olan bu tiyatro metni, karakter çözümlemeleri ve olay akışıyla tekrar tekrar okumanızı sağlayacak. Gelin, okurken heyecanı ve hüznü bir arada yaşayacağınız Martı'da sizi nelerin beklediğinden kısaca bahsedelim.

 

"Martı" adlı kitabı neden okumalısınız ?

Martı, konusu ve üslubu başta olmak üzere dönemin standart tiyatro anlayışının dışına çıkmasıyla oldukça ilgi çekiyor. Toplamda 94 sayfadan oluşan metin, diyaloglara ve ruhsal durumlara detaylı bir şekilde yer veriyor. Arkadina'nın çiftlik sahibi, artık yaşlanmış ama yenilere yerini bırakmayan bir aktris olarak oğlu ve sevgilisi ile yaşıyor. Sevgilisi Trigorin oyunları kaleme alırken Arkadina ise oyunculuğunu sergiliyor. Rutine bağlamış hayatlarını yaşarken oğlu Treplev ve yan komşuları Nina da yazarlık ve oyunculuk kariyerinde ilerlemek istiyorlar. Bu yolda ise onlara en büyük engel Arkadina ve Trigorin oluyor. Arkadina, oğlunu sürekli başarısız bulurken Trigorin Nina'nın kalbini kazanarak onu bambaşka bir hayata sürüklüyor. Eserde yeni olanın hayata tutunma çabasını ve eskilerin onlara yer açmamasının sonuçlarını görebilirsiniz. Trigorin ve Nina'nın başarıya ulaşıp ulaşamayacakları sorusu kitabı heyecanla okumanıza yardımcı oluyor.

 

Bunları biliyor muydunuz?

Martı eserinin Rus Edebiyatı'nın önemli sanatçılarından Anton Çehov'un dört büyük eserinden biri olduğunu biliyor musunuz? Dünya çapında değer gören ve klasikleşen Martı, 1895 yılında kaleme alınır. İlk gösterimi, yazıldıktan tam bir sene sonra Moskova Sanat Tiyatrosunda gerçekleşir. O dönemin tiyatro anlayışında sahnede şiddet ve kanlı görüntüler sergilenmesi yasak sayılır. Çehov, bunun aksine eserinde intihar sahnesine yer verir. Bu aykırı özelliklerinden dolayı çarpıcı bir eser olarak kabul edilen Martı, ilk günden itibaren büyük ilgi görür ve birçok ülkede sahnelenir. Dilerseniz oyunu sahnede izleyerek okuduklarınıza canlı bir şekilde şahit olma fırsatı yakalayabilirsiniz. Türkiye İş Bankası Kültür Yayınlarının oluşturduğu Modern Klasikler Dizisi'nde ilk kez 2014 yılında yer alır. Önemli Türk şairlerinden birisi olan Ataol Behramoğlu'nun eşsiz çevirisi ile ilgileri üzerine çeken Martı, okuyucu kitlesini genişletir.

 

Bu kitabı sevenler için diğer önerilerimiz

Anton Çehov'un güçlü kaleminden çıkan ve tiyatro için önemli bir yer edinen Martı'yı sevdiyseniz yazarın sizi bekleyen birkaç eseri daha bulunuyor. Çalışan ve çalışmayanın durumunu dönemin özellikleriyle yansıtan Vişne Bahçesi, dokuz yaşındaki bir çocuğun dayısıyla çıktığı yolculuğu anlatan Bozkır Bir Yolculuk Hikâyesi ve emekçilik üzerinden Rusya'nın sınıfsal yaklaşımını eleştirdiği Hayatım Bir Taşralının Hikâyesi adlı eserlerine göz atabilirsiniz.

Katkıda Bulunanlar
Yazar:Anton Pavloviç Çehov
Çevirmen:Ataol Behramoğlu

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.