idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image
  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (2)
  • Soru ve Cevap (0)

İlkçağ felsefesi, felsefe tarihinin ortaya çıkması ve gelişmesi sürecinde büyük bir katkıya sahip. Antik Yunan filozofları içerisinde yer alan ve fikirleriyle literatüre büyük katkı sunan isimlerden biri ise Aristoteles. Tüm zamanların en ünlü filozofları listesinin başında yer alan Aristoteles'in felsefesini, Felsefe Profesörü Ahmet Arslan'ın kaleminden okuyup öğrenmek ister misiniz? Yazar, İlkçağ Felsefe Tarihi adlı serisinin 3. cildini tamamen Aristoteles'e ayırıyor. Batı ve İslam felsefesi alanlarında en yetkin akademisyenlerden biri olan Prof. Dr. Ahmet Arslan'ın eserini yakından tanıyalım.

 

"İlkçağ Felsefe Tarihi 3 - Aristoteles" adlı kitabı neden okumalısınız?

Eserde MÖ 4. yüzyılda yaşayan Antik Yunan filozofu Aristoteles'in hayatı, bilgeliği ve düşünceleri anlatılıyor. Felsefe Profesörü Ahmet Arslan tarafından kaleme alınan İlkçağ Felsefe Tarihi 3 isimli cilt, Aristoteles'in düşüncelerini okuyucuya bir arada sunan geniş bir külliyat olma özelliğine sahip. Yazar ve Akademisyen Prof. Dr. Ahmet Arslan, Aristoteles felsefesini tek bir ciltte toplayıp felsefe meraklılarına sunuyor. Kitapta filozofun evren ve varlık görüşü ele alınıyor. Bu çerçevede Aristoteles'in hocası Platon'dan ayrılan görüşlerine yer veriliyor. Yazar, Platon'un varlık anlayışında yer bulan "Gölgeler Dünyası ve İdealar Dünyası" düşüncesinin Aristoteles tarafından yapılan eleştirisini ve filozofun "Madde ve Form İlişkisi" olarak bilinen ontolojisini açık bir dille anlatıyor. Prof. Dr. Ahmet Arslan kitabında Aristoteles'in epistemolojisi hakkında geniş bilgi veriyor. İlkçağ Felsefe Tarihi 3 isimli ciltte bilgi felsefesi ve mantık, varlık felsefesi ve metafizik, doğa felsefesi ve fizik, Tanrı öğretisi ve teoloji, ruh öğretisi ve psikoloji, ahlak ve etik, siyaset felsefesi, hitabet ve retorik, sanat felsefesi ve poetik konuları ve kavramları hakkında detaylı anlatımlar yapılıyor. İslam'ın Altın Çağı'nda yaşayan filozofların "Muallim-i Evvel" adını verdikleri Aristoteles'i merak ediyor ve felsefesini öğrenmek istiyorsanız bu eseri mutlaka kütüphanenizde bulundurmalısınız.

 

Kitap hakkında diğer bilgiler

Antik Yunan filozlarından olan Aristoteles, İslam filozofları tarafından takdirle ve ilgiyle takip edilir. Abdurrahman Badawi tarafından Fransızca olarak yazılan İslam Felsefesi Tarihi adlı kitabın 2. cildinde İbn Rüşd'ün Aristoteles hakkında söylediği sözlere yer verilir. İbn Rüşd Aristoteles'in mükemmel felsefe sisteminin ancak bir ilahi varlık tarafından ortaya konabileceğini, Aristoteles sisteminin mucizevi olduğunu ileri sürer. Ahmet Arslan'ın kitabında da bu sözlere atıfta bulunulur ve Aristoteles'in İslam filozofları için önemine vurgu yapılır. Eser Bilgi Üniversitesi Yayınları tarafından 2016 yılında yayımlanır.

 

Bu kitabı sevenler için diğer önerilerimiz

Aynı kitabın 1., 2., 4., 5. ciltlerini de edinerek seriyi tamamlayabilirsiniz. Yazarın İslam Felsefesi Üzerine adlı kitabı da ilginizi çekebilir.

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.