idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image

Ürünün Diğer Satıcıları (1)

  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (2)
  • Soru ve Cevap (0)

Uzman Doktor Alper Hasanoğlu günlük hayattaki ilişkileri, psikoterapist gözüyle irdeliyor. İlişkilerin Günlük Hayatı adlı eser, başta aşk olmak üzere tüm duygulara ve ilişkilere bilimsel bir bakışla yaklaşırken okuyucunun kendini ve ilişkilerini yeniden değerlendirmesi için geniş bir perspektif sunuyor. Uzun yıllar boyunca Türkiye'de ve yurt dışında tıp, fizyoloji, psikoloji, psikiyatri, sinir bilimi ve felsefe üzerine eğitim gören ve bu alanlarla ilgili akademik çalışmalarını sürdüren Alper Hasanoğlu'nun ufuk açıcı eserini yakından tanıyalım.

 

İlişkilerin Günlük Hayatı adlı kitabı neden okumalısınız?

Yazar Alper Hasanoğlu, kitabında öncelikli olarak modern insanın arayışlarından, ihtiyaçlarından ve sorunlarından bahsediyor. Modern dönemin bize yalnızlığı getirdiğini savunuyor. Kadın ve erkeğin ideal sevgili olmak adına çabalamalarını ama bunu yaparken gerçek kimliklerini karşılarındaki kişiye yansıtmamalarını anlatıyor. Bir ilişkinin hayal kırıklıklarıyla sonuçlanmamasının neredeyse mümkün olmadığı bir dönemin yaşandığını gösteriyor. Kişinin bir ilişkiye başlarken beklentilerini karşısındaki kişiye yüklediğini ve zaman içinde o kişinin zannettiği ve umduğu gibi olmadığını gördükçe hayal kırıklıklarının arttığını dile getiriyor. Kadın erkek ilişkileri açısından bir rehber niteliğinde olan kitapta ilişkilerin derin analizi yapılıyor ve okuyucunun kendi ilişkilerini gözden geçirmesinin ve hatalı olan davranışlarını düzenlemesinin yolu anlatılıyor. Yazar bir kadının ya da erkeğin ilişki içinde olduğu kişiye bir takım maskeler giydirdiğini ve bu maskeler düştükçe o kişiye karşı tepkisel davrandığını, durumu kabullenemediğini vurguluyor. İki kişinin de maskesiz ve olduğu gibi görünerek ilişkiye başlamalarının doğru olduğunu ancak bunun pek de olası bir durum olmadığını iddia ediyor. Yazar kitabında ebeveyn olma konusunu da ele alıyor ve kişinin yetişmesinde baba figürünün önemini irdeliyor. Konunun uzmanından ilişkiler hakkında teorik ve pratik bilgiler almak için bu eseri okuyabilirsiniz.

 

Kitap hakkında diğer bilgiler

Yazar, Freud'un "Fizyolog olunmadan, psikolog olunmaz." sözüne inandığından Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Fizyoloji Bölümünde eğitim alır. Sinir bilimi alanında da çalışmalarını sürdürür. Ardından Basel Üniversitesinde Psikiyatri eğitimi alır. Çalışmalarını 5 kitapta toplar. Bölümler biçiminde yazılmış bu kitapta yedi farklı ana başlık ele alınır. Aşkı Aramak, Kadın Erkek Arasındaki Şey, Siyah Bir Ünlem, Anlamak ve Anlatmak, Narsizm, Savruk Satırlar gibi bölümlerden oluşan kitapta çok sayıda alt başlık bulunur. Kitap, Utanabilmek ve Suçlu Hissetmek, Babasızlık, Seks, Yalan ve İnternet gibi alt başlıklarla devam eder. Pinhan Yayıncılık tarafından 2022 yılında basılan eser 240 sayfadan oluşur.

 

Bu kitabı sevenler için diğer önerilerimiz

Alper Hasanoğlu'nun benzer konuları işlediği Aşkın Hâlleri - İkili İlişkilere Farklı Bir Bakış adlı kitabını da okuyabilirsiniz. Yazarın aşk, yaşamın anlamı, can sıkıntısı, birlikteliklerde sadakat gibi konuları ele aldığı Bir Terapistin Arka Bahçesi isimli eserini de inceleyebilirsiniz.

 

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.