idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image

Ürünün Diğer Satıcıları (6)

  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (41)
  • Soru ve Cevap (0)

Kırmızı Kedi Yayinevi Görmek - Jose Saramago

Yozlaşmış karar vericilerin insanlara neler yapmaktan çekinmeyeceklerini görmek ister misiniz? Sıra dışı kalemine tekrar şahit olduğumuz, Nobel Edebiyat Ödüllü yazar José Saramago’nun Görmek romanı; gücün nasıl kullanılmaması gerektiğini tüm çıplaklığı ve acımasızlığıyla ortaya koyuyor. Devlet, demokrasi ve toplum üçlüsü arasında geçen olayları distopik bir evrene uyarlayan usta kalem, betimleyici anlatımı ile okuyucuyu kendine çekerek merak ve heyecan uyandırıyor. Siyasi olayları derinlemesine işleyen roman, daha çok yetişkinler için uygun. Gelin, çok beğeneceğiniz eseri kısaca inceleyelim.

 

"Görmek" kitabını neden okumalısınız?

Roman, gerek Saramago’nun kendine has üslubu gerekse konu bakımından oldukça ilgi çekici. Adı bilinmeyen bir ülkenin adı bilinmeyen bir başkentinde geçen distopik ve karmaşık olaylar, okuyucuyu tamamen kitaba bağlıyor. Toplam 324 sayfadan oluşan alegorik roman; psikolojik kurgu ve distopya kategorisine giriyor. Belli bir ana karakteri olmayan roman, birçok karakteri ve bu karakterlerin düşüncelerini işliyor. Yazarın "Körlük" kitabında işlediği beyaz körlük salgınından 4 yıl sonra adı bilinmeyen bu ülkede seçim yapılıyor. Seçim günü oylar sayıldığında ise çoğunlukla boş oy kullanıldığı görülüyor. Bunun sonucunda panikleyen iktidarın yapabileceklerini okuyunca hayret edeceksiniz. Aslında Saramago bu romanında mevcut hükümetleri, siyaseti, demokrasiyi ve aynı zamanda güç kavramını eleştiriyor. Deneyimli çevirmen ve yazar Işık Ergüden tarafından tercüme edilen roman, Saramago’nun sıra dışı yazım biçimine sadık kalarak Türkçeleştiriliyor.

 

Bunları biliyor muydunuz?

Saramago'nun eleştirel eserleri yüzünden aforoz edildiğini biliyor muydunuz? Ateist ve muhalif bir yazar olan Saramago, Tanrı ve din kavramlarını kendi anlatım tarzıyla işlediği "İsa’ya Göre İncil" romanını yayınladıktan sonra Katolik Kilisesi tarafından aforoz edilir. Kitaplarında virgül ve nokta dışında herhangi bir noktalama işareti kullanmayı tercih etmeyen, bazen paragrafları nokta kullanmadan birleştiren ünlü yazar; bütün eserlerinde olduğu gibi Görmek romanında da kendine özgü düzyazı biçimine bağlı kalır. Kırmızı Kedi Yayınevi tarafından 2017 yılında ilk basımı yapılan eser, Işık Ergüden imzasıyla çevrilir. Görmek romanının öncülü kabul edilen Körlük (IMDb: 6.5) ise Fernando Meirelles yönetmenliğinde ve 2008 yılında filme uyarlanır.

 

Bu kitabı sevenler için diğer önerilerimiz

Yazar devam kitabı olarak belirtilmese ve okurlar tarafından bir devam kitabı olup olmadığı tartışılsa da Görmek, Körlük kitabı ile aynı evrende geçer. Görmek adlı esere başlamadan önce Körlük romanını okumak isteyenler olabilir. Ayrıca dilerseniz José Saramago'nun İsa'ya Göre İncil, Ölüm Bir Varmış Bir Yokmuş, Bilinmeyen Adanın Öyküsü eserlerine de göz atabilirsiniz.

 

Katkıda Bulunanlar
Yazar:Jose Saramago
Çevirmen:Işık Ergüden

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.