idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image

Ürünün Diğer Satıcıları (2)

  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (24)
  • Soru ve Cevap (0)

Metis Yayınları Görme Biçimleri - John Berger

Bakmakla görmek arasında hakikatli, ince bir çizgi olduğunu ve ancak bu ayrımın farkına varmakla bir sanat ve toplum bilinci kazanıldığını biliyor musunuz? "Görme Biçimleri" adlı kitabında bir çocuğun anlamlandırma ve tanıma sürecinin konuşmadan önce görme ve gördüklerine tepki verme ile sağlandığını vurgulayan John Berger, eserinde özellikle okurlarının merak ettiği birçok temel noktaya değiniyor. İmgeler aracılığıyla neyi nasıl algıladığınız, düşüncelerinizin ve görme biçimlerinizin neye göre şekillendiği teker teker çözümleniyor. Gelin, yayımlanan tüm kitaplarıyla geniş okur kitlelerine seslenen yazarın "Görme Biçimleri" adlı kitabına kısaca değinelim.

 

"Görme Biçimleri" adlı kitabı neden okumalısınız?

"Görme Biçimleri" adlı kitap; her gün yanından geçtiğiniz veya etrafınızda gördüğünüz manzaralara, eşya benzeri birçok nesneye ve olaya derinlemesine bakmanızı ve gördüğünüz her detayı farklı bir bakış açısıyla değerlendirmenizi sağlıyor. "Kendimiz hakkında bir şeyler keşfetmeliyiz." diye öğütleyen John Berger, görüntülerin aslında ideolojik temellerle inşa edildiğinin ve sunulduğunun altını önemle çiziyor. Kitap, yalnızca sanatsal ifadelerden veya sanatın malzemesi hâline gelen ögelerden oluşmuyor; insan ve insana dair yaşanmışlıklardan örneklemeler sunarak bireyin kendine yönelip bir içgörü elde etmesini sağlıyor. Yazar, yüzlerce yıldan beri yapılan yağlı boya resimlerinin insan doğasının özel hissetme ihtiyacından doğan bir gereksinim olduğuna, erkeklerin ve kadınların farklı görme biçimine sahip olduklarına değiniyor. Erkeklerin davrandıkları gibi; kadınların ise göründükleri gibi olduğunu vurgulayan yazar, eserinde ikili ilişkilerin kompleks yapısını ve sınıf ayrımını irdelemeyi de ihmal etmiyor. Kitabı okuduktan sonra şimdiye kadar yaptığınız tüm seçimleri sorgulayacak, görünenle anlatılmak istenen arasındaki ayrıma tanıklık edecek ve gördüğünüz her nesneyi en ince ayrıntısına kadar fark edeceksiniz!

 

Bunları biliyor muydunuz?

John Berger'ın "Görme Biçimleri" adlı kitabının, BBC kanalı için yaptığı "Ways of Seeing" adlı mini bir televizyon dizisinden (IMDb: 8.5) esinlenilerek kitap hâline getirildiğini ve eserin hazırlanmasında yazarın yanı sıra Sven Blomberg, Chris Fox, Michel Dibb, Richard Hollis gibi ünlü isimlerin de yer aldığını biliyor muydunuz? Peki okurun aklında soru oluşturarak farkındalık yaratan kitabın, 7 adet denemeden oluştuğunu duymuş muydunuz? Kısa zamanda dünya çapında geniş bir okur kitlesine ulaşan kitaptaki denemelerden 4 tanesi, sözcükler ve imgelerden; 3 tanesi ise yalnızca imgelerden oluşur. Yayımlanmasının ardından üniversitelerde okutulan ve okurların "Görselliği ve imgeleri anlamanın, eleştirel bir görme biçiminin manifestosu." sözleriyle yorumladığı kitap; özgün dilinde ilk kez 1972 yılında okurla buluştuktan tam 6 yıl sonra Türkçeye çevrilir. 1978 yılında Yurdanur Salman tarafından ilk Türkçe baskısı çıkan "Görme Biçimleri" adlı deneme kitabı, Türkiye'deki okurlarıyla Metis Yayıncılık aracılığıyla buluşur.

 

Bu kitabı sevenler için diğer önerilerimiz

"Görme Biçimleri" ilginizi çektiyse John Berger'a ait "O Ana Adanmış", "Portreler", "Manzaralar" ve "Buluştuğumuz Yer Burası" adlı kitapları da okuma listenize ekleyebilirsiniz.

 

Katkıda Bulunanlar
Yazar:John Berger
Çevirmen:Yurdanur Salman

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.