Finzi - Contini'lerin Bahçesi

Finzi - Contini'lerin Bahçesi Giorgio Bassani

Sepette İndirim
1.370,80 TL1.490,00 TL

Peşin Fiyatına 3 Taksit 3 x 456,93 TL

74,42 TL X 36 Ay Alışveriş Kredisi Fırsatı

Kitap Formatı: Ciltsiz
Ciltsiz

Kargo Bilgileri

Standart Teslimat
16 Ağustos Cumartesi kargoda

Ürün Özellikleri

İmzalı Kitap

Hayır

Kitap Formatı

Ciltsiz

Basım Dili

Türkçe

İlk Baskı Yılı

2015

Kitap Seti

Hayır
Ürünün Kampanyaları
discount
discount
discount

Önerilen Ürünler

placeholder-logo
Hyunam - Dong Kitabevi - Athica Yayınları - Image 1

Athica Yayınları Hyunam - Dong Kitabevi - Athica Yayınları

31
268,50 TL
Sepette 247,02 TL
İyi Fiyatlı Ürün
placeholder-logo
Üç Cisim Problemi (3 Kitap Takım) - İthaki Yayınları - Image 1

İthaki Yayınları Üç Cisim Problemi (3 Kitap Takım) - İthaki Yayınları

1
1.066,32 TL
Sepette 863,72 TL
placeholder-logo
İthaki Yayınları Sarı Yüz - İthaki Yayınları - Image 1

İthaki Yayınları İthaki Yayınları Sarı Yüz - İthaki Yayınları

220,00 TL
Sepette 178,20 TL
İyi Fiyatlı Ürün
placeholder-logo
Wool Serisi 3 Kitap Takım - İthaki Yayınları - Image 1

İthaki Yayınları Wool Serisi 3 Kitap Takım - İthaki Yayınları

960,00 TL
Sepette 777,60 TL
En Çok Satan 6. Ürün
placeholder-logo
Kya'nın Şarkı Söylediği Yer - Salon Yayınları - Image 1

Salon Yayınları Kya'nın Şarkı Söylediği Yer - Salon Yayınları

13
402,19 TL
Sepette 301,64 TL
placeholder-logo
İntermezzo - Can Yayınları - Image 1

Can Yayınları İntermezzo - Can Yayınları

22
423,36 TL
Sepette 317,52 TL
placeholder-logo
Domingo Yayınevi Hayat İmkansız - Domingo Yayınevi - Image 1

Domingo Yayınevi Domingo Yayınevi Hayat İmkansız - Domingo Yayınevi

18
297,36 TL
Sepette 223,02 TL
placeholder-logo
Mobius - April Yayıncılık - Image 1

April Yayıncılık Mobius - April Yayıncılık

19
298,00 TL
Sepette 274,16 TL
placeholder-logo
April Yayıncılık Vejetaryen - April Yayıncılık - Image 1

April Yayıncılık April Yayıncılık Vejetaryen - April Yayıncılık

40
226,50 TL
Sepette 208,38 TL
placeholder-logo
April Yayıncılık Veda Etmiyorum - April Yayıncılık - Image 1

April Yayıncılık April Yayıncılık Veda Etmiyorum - April Yayıncılık

18
233,00 TL
Sepette 214,36 TL
placeholder-logo
Simyacı - Can Yayınları - Image 1

Can Yayınları Simyacı - Can Yayınları

210
205,00 TL
Sepette 188,60 TL
placeholder-logo
Miras - Siren Yayınları - Image 1

Siren Yayınları Miras - Siren Yayınları

18
324,50 TL
Sepette 298,54 TL
placeholder-logo
Zamanı Durdurmanın Yolları - Domingo Yayınevi - Image 1

Domingo Yayınevi Zamanı Durdurmanın Yolları - Domingo Yayınevi

30
297,36 TL
Sepette 223,02 TL
placeholder-logo
Büyük Defter-Kanıt-Üçüncü Yalan - Yapı Kredi Yayınları - Image 1

Yapı Kredi Yayınları Büyük Defter-Kanıt-Üçüncü Yalan - Yapı Kredi Yayınları

33
252,00 TL
Sepette 163,80 TL
placeholder-logo
Beni Asla Bırakma - Yapı Kredi Yayınları - Image 1

Yapı Kredi Yayınları Beni Asla Bırakma - Yapı Kredi Yayınları

31
252,00 TL
Sepette 163,80 TL
placeholder-logo
Bir Kadının Kavgaları ve Dönüşümleri - Can Yayınları - Image 1

Can Yayınları Bir Kadının Kavgaları ve Dönüşümleri - Can Yayınları

10
166,32 TL
Sepette 124,74 TL
placeholder-logo
Körlük - Kırmızı Kedi Yayınevi - Image 1
Kapak Tipi

Kırmızı Kedi Yayınevi Körlük - Kırmızı Kedi Yayınevi

14
322,56 TL
Sepette 241,92 TL
placeholder-logo
Can Yayınları Şeker Portakalı - Can Yayınları - Image 1

Can Yayınları Can Yayınları Şeker Portakalı - Can Yayınları

328
198,00 TL
Sepette 182,16 TL
placeholder-logo
Tatar Çölü - İletişim Yayınları - Image 1

İletişim Yayınları Tatar Çölü - İletişim Yayınları

63
302,40 TL
Sepette 226,80 TL
placeholder-logo
Cennetin Doğusu - İletişim Yayınları - Image 1

İletişim Yayınları Cennetin Doğusu - İletişim Yayınları

12
599,76 TL
Sepette 449,82 TL
  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Alışveriş Kredisi
  • Ürün Değerlendirmeleri (0)

  • Soru ve Cevap (0)


Giorgio Bassani'nin Proustvari bir titizlikle yazdığı, "yitik zamanın" izini süren bellek romanı "Finzi-Contini'lerin Bahçesi" YKY'den çıktı...

Şair, romancı, senaryo yazarı, çevirmen ve önemli bir faşizm karşıtı olan Giorgio Bassani'nin (1916-2000) savaş sonrası İtalyan yazınının başyapıtları arasında yer alan Finzi-Contini'lerin Bahçesi romanı 1962'de yayımlandığında büyük bir ilgi ve beğeniyle karşılanmış, Viareggio Ödülü'nü kazanmıştır.
Finzi-Contini'lerin Bahçesi , "yitik zamanın" izini süren bir bellek romanıdır: Hallice orta sınıftan gelme, aşk ve cinsellik işlerinde acemi "iyi aile çocuğu", adı belirtilmeyen anlatıcı, malikânesine kapanmış, kendi âleminde, topluluktan kopuk bir yaşantı süren soyluluk heveslisi, zengin ve seçkin bir ailenin gözbebeği olan çok zeki, kültürlü, afacan, değişken huylu, züppe kızı Micòl'e tutulur. Ve bunlar, uğursuz 1938 yılında olur: Irk Yasaları yeni çıkarılmış, kent halkı arasına açılan uçurum giderek genişlemektedir.

Yazarın romanda Proustvari bir titizlikle betimlediği ortam, doğasından mimarisine kadar bütün kültürel zenginliğiyle, tarihin getirdiği acıların anılarıyla işlenen, surlarının içine kapanmış yaşayan sessiz, suskun Ferrara kentidir. Birinci kişi olarak beliren anlatıcısının adı hiç açıklanmayan Finzi-Contini'lerin Bahçesi birçok özyaşamsal öğe içerir. Genç Bassani de, romanının başkişisi gibi, yazının yanı sıra müzik ve tenis tutkunudur, yüksek öğrenimini yine Bologna Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'ne günübirlik gidip gelerek yapmış, Yahudileri giderek dışlayan ortamın olumsuzluğuna karşın, 1939'da mezun olmayı başarmıştır. Ancak ertesi yıl, savaş başlamışken yayımlanan ilk yapıtı Una città di pianura'ya [Bir ova kenti] kendi adını koyamamıştır. O arada resmî okullara gitmeleri yasaklanan Yahudi öğrencilere özel İtalyanca ve tarih öğretmeni olarak çalışmaya başlamışken, 1943'te faşizme karşıt gizli siyasal etkinliklerinden ötürü tutuklanarak birkaç ay süreyle hapsedilmiştir. Ecelin elinden kıl payı kurtulup özgürlüğüne kavuştuktan sonra hayatının yeni bir dönemi açılmıştır: Evlenmiş, Ferrara'dan uzaklaşmış, kısa bir süre Floransa'da kaldıktan sonra, ordularıyla yarımadaya çıkarma yapan müttefiklerin zaferi üzerine Roma'ya yerleşmiş, ömrünün sonuna değin orada etkin bir aydın ve yazar olarak çeşitli çalışmalar yapmıştır.

1944 ve 1947'de şiirleri, 1953'te Passeggiata prima di cena [Akşam yemeğinden önce gezinti], 1955'te Gli ultimi anni di Clelia Trotti [Clelia Trotti'nin son yılları] romanları yayımlanmış; İtalya'nın savaş sonrası kültürüne büyük katkıları olan ünlü Botteghe Oscure dergisinin yayın yönetmenliğini üstlenmiş, aralarında Antonioni de bulunan yönetmenlerin filmlerinin senaryolarında çalışmıştır.
1955'te İtalya'nın tarihsel ve kültürel mirasını korumayı amaçlayan "Italia Nostra" derneğini kurmuş, ertesi yıl yayımladığı Cinque storie ferraresi [Beş Ferrara öyküsü] ile Strega Ödülü'nü kazanmıştır. 1957'de "Silvio D'Amico Ulusal Dram Sanatı Akademisi"nde on yıl sürdüreceği tiyatro tarihi hocalığına başlamıştır. 1958'de sonradan Ferrara Çevrimi'nde yer alacak ve beyazperdeye aktarılacak olan Gli occhiali d'oro [Altın gözlük] romanı yayımlanacaktır. Bassani o arada İtalya'nın önde gelen Feltrinelli Yayınevi'nin danışmanlığını ve yayın yönetmenliğini yapmakta, yanı sıra ülkenin en nitelikli dergi ve gazetelerinde yazıları basılmaktadır.

1962'de Finzi Contini'lerin Bahçesi ile yazarlığının doruk noktasına erişmiştir. Büyük beğeni toplayan roman 1971'de Vittorio de Sica'nın yönetiminde beyazperdeye aktarılmıştır. Film, ülkesinde Davide di Donatello, Berlin'de Altın Ayı ödülleriyle, ertesi yıl ABD'de Yabancı Film Oscarı'nı almışsa da, Bassani -beğendiği, ancak kitapta yer almaksızın eklenen son sahneler dışında? çekinceli karşılamış, mesafesini hep korumuştur. Daha sonraki yıllarda Bassani yurtdışında, özellikle de Fransa'da ün kazanmış, 1971'de Légion d'Honneur nişanına layık görülmüştür. Bazı ABD ve Kanada üniversitelerinde dersler vermiş, ülkesinde şiir, roman ve deneme kitaplarının yayımını sürdürmüştür.
1968'de Campiello, 1987'de Pirandello ödüllerinden sonra, 1992'de Feltrinelli Ödülü ile bütün uğraşı değerlendirilmiştir.

2000 yılında Roma'da ölen Giorgio Bassani, vasiyetnamesi uyarınca, Ferrara'da, bu romanında anlattığı Musevi Mezarlığı'na gömülmüştür. Kentin belediyesi, yazarın Finzi-Contini'lerin aile gömütünü kurguladığı noktada, ona bir anıt diktirmiştir.
(Tanıtım Bülteninden)



Sayfa Sayısı: 236

Baskı Yılı: 2015


Dili: Türkçe
Yayınevi: Yapı Kredi Yayınları
Katkıda Bulunanlar
Yazar:Giorgio Bassani
Çevirmen:Neyyire Gül Işık
Editör:Filiz Özdem

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.

1.490,00 TLSepette İndirim
1.370,80 TL