idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image

Ürünün Diğer Satıcıları (1)

  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (0)
  • Soru ve Cevap (0)

Türkiye 1925 yılında girdiği Tek Parti dayatmasından 2. Dünya Savaşı’nın bitiminde, o da ABD’nin zorlamasıyla çıkabilmişti. İşte tam bu sırada başlayan Adnan Menderes ve Demokrat Parti’nin yükseliş destanı 1950 yılında zafere ulaşacak ve 14 Mayıs seçimlerinin sonuçlarını öğrenen halk bir yandan keyfi idarenin bittiği sevinci dudaklarında sönmeden ezan-ı Muhammedî’nin serbest bırakıldığı haberiyle gözyaşlarına boğulacaktı. Bir görgü şahidi “O gün sanki düşman işgalinden kurtulmuş gibiydik” derken bir başkası 27 Mayıs'tan sonra Menderes’i ezanı aslına çevirdiği için astıklarını söyleyecek ve ekleyecekti: “Menderes ezan şehididir.”
Öte taraftan DP döneminde başarılan iş o kadar muazzamdır ki, ezan kanunu ve idam sehpasındaki Başbakan imajına indirgenemez. DP, tarihimizde ilk defa halkın oyuyla iktidarın değiştiği ve millî iradenin hakimiyetinin tecelli ettiği bir zaferin altına imza atarken, halkımıza ilk defa “insan olduğunu hatırlatan” kutlu bir hareketin başlatıcısı olma imtiyazına da eriyordu. 10 yıllık DP iktidarında Türkiye Tek Parti devrinin bıraktığı enkazdan silkinecek ve halkı da, dini de dışlamadan modernleşmenin mümkün olduğu gerçeğini memleketin alnına silinmez mürekkeple yazacaktı.
Mustafa Armağan’ın yeni kitabı Ezan Şehidi Menderes bir yanıyla ezanın hürriyetine kavuşması sırasında ülke sathında yaşananları ele alırken, öbür yanıyla DP’nin 10 yılda başardıkları ile darbeci zihniyetin “Su uyur, düşman uyumaz” sözünü haklı çıkarırcasına nasıl sinsice çalıştığını da birbirinden çarpıcı tablolar hâlinde ortaya koyuyor.
Geçmişi okurken bugünü anlamak isteyenlere kaçırılmayacak bir kitap…

 

(Tanıtım Bülteninden)

 

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.