idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image

Ürünün Diğer Satıcıları (1)

  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (4)
  • Soru ve Cevap (0)

Ergenlik dönemi hangi yaş aralığında yaşanır, ergenlerin davranışları neden diğer dönemlerden farklıdır ve tepkileri daha şiddetlidir? Bu sorular sizin de aklınızı meşgul ediyorsa Daniel J.Siegel tarafından kaleme alınan Ergen Beyin Rehberi adlı eseri okuyabilirsiniz. Ergenlik ve ergenler hakkındaki pek çok sorunun cevabını bulabileceğiniz kitap, nöropsikiyatri uzmanı bir yazar imzası taşımasıyla tam bir rehber niteliğinde! Ergen Beyin Rehberi; anne babalar, öğretmenler ve ergenlerle iletişim hâlinde olan herkes için okunması gereken bir eser. Gelin, kitabı daha yakından tanıyalım.

 

"Ergen Beyin Rehberi" adlı kitabı neden okumalısınız?

Ergen Beyin Rehberi isimli kitapta; ergenlik döneminde insanların duygu, düşünce ve davranışlarında gözle görülür bir değişim başladığı anlatılıyor. Duygu, düşünce ve davranışlar kişiliği oluşturan ana unsurlar olduğu için, bunların birbirleriyle uyum içinde ilerlemesi bekleniyor. Ergenlik döneminde bu uyum değişime uğruyor ve bireyde kişilik sorunları ortaya çıkabiliyor. Kimlik arayışı içine giren ergen; düşünce, duygu ve eylem bütünlüğünü tam olarak gösteremediğinden kişide duygu ve düşünce dalgalanmaları görülebiliyor. Bu dönemde; öfke, mutsuzluk, içe kapanma, nefret, aşk, yalnızlık gibi duygular üst düzeyde yaşanabiliyor ve sosyal çevreye karşı aşırı tepkiler verilebiliyor. Yazara göre çoğu aile, ergenlerdeki değişimlerin hormonlardan kaynaklı olduğunu düşünüyor. Daniel J.Siegel'a göre, hormon dengesindeki gelişmelerin ergenlik yaşlarında insan davranışları üzerinde etkili oluyor. Fakat yazar, hormonların tek başına ergenliğin nedeni olmadığını gösteriyor. Yazar, asıl nedenin beyinde meydana gelen değişimler olduğunu bilimsel araştırmalara dayalı olarak açıklıyor. Ergenlik üzerinde yaptığı araştırma ve bu çalışmaların sonuçlarını anlatan yazar; ergenliğin beyinde ortaya çıkan değişmelerle ilişkisini anlattıktan sonra, bu dönemin kişide en az hasarla atlatılması fikrini de dışta bırakıyor. Hasar vermesinin aksine bu dönemin ergene uygun koşullar sağlandığında birçok kazanım sağlayacağını iddia ediyor. Çocuğun bu kazanımları elde edebilmesi ve ergenlik döneminden kârlı çıkması için ona nasıl davranmak, hangi koşulları sağlamak gerektiğini daha iyi anlamak adına bu kitabı okuyabilirsiniz.

 

Kitapla ilgili diğer bilgiler

Dr. Daniel Siegel kitabında ailelere, çocuğun hayatındaki en zor gelişim dönemlerinden biri olan ergenliğin nasıl olumlu bir döneme dönüştürülebileceğini gösterir. Orijinal adı, Brainstorm/Beyin Fırtınası olan eser, New York Times çok satanlar listesinde yer alır. Türkiye'de ilgiyle karşılanan kitap Tuti Kitap Yayıncılık tarafından 2019 yılında basıldı.

 

Bu kitabı sevenler için diğer önerilerimiz

Dilerseniz bu eseri okuduktan sonra Daniel J. Siegel'ın Bütün-Beyinli Çocuk ve Bütün Beyinli Çocuk Uygulama Rehberi isimli diğer kitaplarını da inceleyebilirsiniz.

 

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.