idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image

Ürünün Diğer Satıcıları (2)

  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (8)
  • Soru ve Cevap (0)

İki yabancı aynı kişi olma özelliğini ne derece başarabilir? İstanbul’da yolları kesişen bilime âşık iki adam bir araya gelirse nasıl bir diyalog gerçekleşir? Bunların cevabını Orhan Pamuk, özgün kalemiyle Beyaz Kale adlı eserde verir. Venedikli bir köle ile Türk Hoca’nın yollarını kesiştiren Pamuk, "İki yabancı birbirlerine neler öğretebilir, birbirinde ne benzerlikler bulur ve nasıl farklılıklara denk gelirler?" sorularını bu etkileyici eserde işler. Orhan Pamuk’un bu eserinde, 17 yy. Kanûnî İstanbulu'nda dönemin şartları, Doğu ve Batı arasındaki ilişki, veba salgını olayları dikkat çeker. Bu yönüyle eser tarihî bir roman olma özelliğini de kazanır. Gerçekliğin ve kurgunun bir arada olmasına rağmen kendi içerisinde uyum yakalamayı başarabilmiş bu esere bir göz atalım.

 

"Beyaz Kale" adlı kitabı neden okumalısınız?

Beyaz Kale; Venedikli bir tutsağın köle olarak satılması ve onu satın alan Hoca ile arasında gelişen ilişkiden başlayarak bilginin dünyasına bir giriş yapıyor, oradan Osmanlı kültürüne ve dönemin çeşitli olaylarına değiniyor. Eserde Venedikli köle; birçok bilime vakıf, dönemin önemli bilim dallarından olan astronomi, matematik, fizik, tıp ve sanat gibi önemli alanlarda bilgi sahibi biri olarak tasvir ediliyor. Onu satın alan Türk Hoca da onun gibi bilime meraklı, aynı konulara ilgili biri olarak okuyucunun karşısına çıkıyor. İki farklı kültürün ortak noktalarını başarılı bir şekilde kaleme alan yazar; efendi-köle ilişkisini Doğu-Batı ilişkisi olarak da yorumluyor. Yazar; bu iki coğrafya arasındaki benzerliklere ve farklılıklara bakarken, millî kimliğinin üzerine de okuru düşündürüyor. Çeşitli olay ve konuların bir arada işlendiği bu eserde, soyut ve somut detaylar bir arada işleniyor. Orhan Pamuk, bu eser ile kimi zaman insanların bilgisizliğini eleştiriyor kimi zaman bilgili kişilere dikkatini yöneltiyor. Diğer yandan eser, dönemin zorlu şartlarına da değiniyor. Veba salgınının kol gezdiği İstanbul sokakları tasvir ediliyor. Bu yönüyle yazar, etkileyici tasvirleriyle betimsel açıdan zengin bir eser ortaya koyuyor.

 

Bunları biliyor muydunuz?

Orhan Pamuk, 2006 yılında Nobel Edebiyat Ödülü alarak 54 yaşında bu ödülü kazanan en genç edebiyatçı olma niteliğini taşır. Kitapları altmıştan fazla dile tercüme edilir ve yüzden fazla ülkede yayımlanır. Aynı zamanda, yine 2006 yılında Time dergisi tarafından dünyanın en etkili 100 kişisi içerisinde yerini alır. Beyaz Kale, 2013 yılında Yapı Kredi Yayınları etiketiyle ilk baskısını yapar ve raflarda yerini alır. 152 sayfalık bu eser, edebiyatseverler tarafından Orhan Pamuk’un en iyi eserlerinden biri olarak görülür.

 

Bu kitabı sevenler için diğer önerilerimiz

Orhan Pamuk’un bu eserini okuduktan sonra dilerseniz yine tarihî bir roman niteliği taşıyan Benim Adım Kırmızı ve vebanın zorluğunu ve topluma etkilerini anlatan Veba Geceleri eserlerine de göz atabilirsiniz.

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.