idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image
  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (0)
  • Soru ve Cevap (0)

Arap Kaymakam'ın oğlu tarihçi Orhan Koloğlu'nun kaleme aldığı bu kitabın sayfalarında ilerlerken yakın tarihimize de bir yolculuk yapmış olacaksınız. Ve bu yolculuk sırasında, öldüğü zaman banka hesabında sadece 45 sterlin olan "ihraç malı" bir Başbakan bulacaksınız, sakın şaşırmayın!

Bu topraklarda 19. yüzyılın sonlarında doğup 20. yüzyılın ilk yarısını da yaşamış bir kuşaktan iki kişinin yaşam öyküsü aslında bir imparatorluğun yok oluşunun ve yeni bir cumhuriyetin doğuşunun da öyküsüdür. 1884'de Derne'de doğan Sadullah Koloğlu ve 1872 İstanbul doğumlu Eşref Balmum çökmekte olan imparatorluğu kurtarmaya çalışıp, olmayınca yeni devletin kuruluşuna katılan kuşaktandılar.

'Arap Kaymakam' diye ünlenen Sadulah Koloğlu önce 2. Abdülhamit'in Aşiret Mektebi'nde okumuş ve ardından da Mülkiye'yi birincilikle bitirerek kaymakam olmuştur. 1909'dan 1938'e kadar Ege'nin, Trakya'nın ve Karadeniz'in çeşitli ilçelerinde kaymakamlık yapan Koloğlu yöneticilik kariyerinin son yıllarında da Hakkari ve Bingöl'de valilik yaparak emekliye ayrılmıştır. Emekli olduktan sonra çeşitli işlerde çalışarak yaşamını sürdürmeye uğraşan Koloğlu hiç beklemediği bir anda Başbakan olmak üzere Libya'ya davet edilmiştir.

Arap Kaymakam'ın kayınpederi olan Sakallı Eşref ise Galatasaray Sultanisi'ni bitirerek telgrafçı olmuş ve İttihat Terakki saflarında yer almıştır. Kurtuluş Savaşı'nın ünlü telgrafçılarından olan Sakallı Eşref Konya'daki Delibaş isyanı sırasında ölü diye bırakılarak kurtulmuştur.

Torunun kaleminden çıkan baba ve büyükbabanın yaşam öyküsünün bir tarihsel romandan tek farkı olayların tümüyle gerçek olmasıdır...
(Arka Kapak)



Sayfa Sayısı: 204


Dili: Türkçe
Yayınevi: Aykırı Yayınları
Katkıda Bulunanlar
Yazar:Orhan Koloğlu
Yayına Hazırlayan:Uğur Alkapar,Gülşen Sayın

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.