idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image

Ürünün Diğer Satıcıları (5)

  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (5)
  • Soru ve Cevap (0)

İş Bankası Kültür Yayınları Yeraltından Notlar - Hasan Ali Yücel Klasikleri - Fyodor Mihayloviç Dostoyevski

Varoluş hakkında düşünmenizi ve yeni ufuklar kazanmanızı sağlayacak klasik bir eserle tanışmaya ne dersiniz? Öyleyse Fyodor Mihayloviç Dostoyevski'nin yazdığı Yeraltından Notlar adlı kısa romanı okuyabilirsiniz. Yazar, bu eserinde isimsiz bir adamın iç çatışmalarını yansıtan monologlarını ve bazı kötü anılarını kaleme alıyor. Gelin, bu ilgi çekici eserin içeriğine biraz değinelim.

 

"Yeraltından Notlar" adlı kitabı neden okumalısınız?

Dostoyevski'nin kaleme aldığı Yeraltından Notlar adlı kısa roman, iki bölümden ve 140 sayfadan oluşuyor. Birinci tekil şahıs tarafından anlatılan hikâye, 40 yaşlarında ve ismi bilinmeyen eski bir memurun duygu ve düşünceleri üzerine kurgulanıyor. Direkt olarak okura hitap eden isimsiz anlatıcı, ilk bölümde oldukça detaylı bir şekilde kendinden bahsediyor. Bu bölümde yazar; bir yandan da irade, mantık, çıkarlar, doğanın yasaları ve karaktersizlik gibi konuları ele alıyor. İkinci bölümde ise uzun zaman önce yaşadığı birkaç anısını anlatıyor. Hayatının neredeyse tamamını yalnız başına geçiren adamın anılarında hiç sevmediği uşağı, eski okul arkadaşları, iş yerindeki şefi ve genç bir kadın yer alıyor. Çevresindekiler tarafından anlaşılmadığı için daima yalnız kalan adamın anılarında öfke ve pişmanlık gibi olumsuz duygular ön plana çıkıyor. Siz de bu etkileyici eseri okuyarak okurlara yeraltından seslenen zavallı adamın yaşadığı ruhsal bunalıma yakından şahit olabilirsiniz.

 

Bunları biliyor muydunuz?

Ünlü yazar Andre Gide'ın Dostoyevski'nin yazın hayatında zirveye ulaştığı eserin Yeraltından Notlar adlı roman olduğunu söylediğini biliyor muydunuz? Varoluşçuluk akımının en önemli örneklerinden biri olan eser, ilk kez 1864 yılında özgün dili Rusçada orijinal adı "Записки из подполья (Zapiski iz podpolya)" olarak yayımlanır. Yayımlandığı ilk yıllardan itibaren başta İngilizce olmak üzere pek çok dile çevrilen eser, 1955 yılında Nihal Yalaza Taluy tarafından Türkçeleştirilerek Maarif Vekâleti aracılığıyla Türkiye'deki okurlarla buluşturulur. Yıllar içinde farklı çevirmenler tarafından tercüme edilip çeşitli yayınevleri tarafından basılan roman, 2008 yılında Hasan Ali Yücel Klasikleri dizisinde yer almak üzere Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları tarafından yine Nihal Yalaza Taluy çevirisiyle yayımlanır. Asırlar boyunca okurlardan büyük ilgi gören eser, farklı milletler tarafından tiyatroya ve sinemaya da uyarlanır. Bu etkileyici eseri bir de izleyici olarak değerlendirmek isterseniz Zeki Demirkubuz yönetmenliğinde çekilen 2012 yılı Türkiye yapımı "Yeraltı" (IMDb: 7.1) filmini ve Gary Walkow yönetmenliğinde çekilen 1995 yılı ABD yapımı "Notes from Underground" (IMDb: 6.3) filmini izleyebilirsiniz.

 

Bu kitabı sevenler için diğer önerilerimiz

Dilerseniz Yeraltından Notlar adlı romanı okuduktan sonra yazarın Suç ve Ceza, Karamazov Kardeşler, Öteki, Beyaz Geceler, Ezilenler, Budala, Kumarbaz, Ev Sahibesi, Ecinniler, Ölüler Evinden Anılar, Uysal Kız, İnsancıklar, Stepançikovo Köyü, Tatsız Bir Olay ve Amcanın Düşü adlı diğer eserlerine de göz atabilirsiniz.

 

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.