idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image

Ürünün Diğer Satıcıları (1)

  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (0)
  • Soru ve Cevap (0)

Size dünya ve insanlık tarihinin ucuz şeyler üzerine kurulduğu söylense ne yorumda bulunurdunuz? Paha etmesi mi yoksa etmemesi mi nesnelere veya emeğe bir anlam yükler? Bu kritik soruların yanıtları, dünyayı çepeçevre saran kapitalist sistemin anlamını da bizlere sunuyor. Jason W. Moore'un kaleme aldığı Yedi Ucuz Şey Üzerinden Dünya Tarihi adlı kitap, yedi başlık altında dünya tarihini anlatıyor. Farklı bir kurguyla ve bakış açısıyla kaleme alınan eserle tarihe bu zamana kadar farkına varmadığınız bir açıdan bakacaksınız.

 

"Yedi Ucuz Şey Üzerinden Dünya Tarihi" adlı kitabı neden okumalısınız?

Yüzyıllardır emek dünyasının ve işçi sınıfının süregelen tartışmaların odak noktasında olması, Jason W. Moore'un Yedi Ucuz Şey Üzerinden Dünya Tarihi kitabında da yer buluyor. Takas ile başlayan arkaik ticari sürecin tek tuşla dünyanın öbür ucuna nakit aktarımı hâline evrilmesi, bu kitapta temel anlamıyla ve çok yalın bir şekilde anlatılıyor. Eser; ticaret, kapitalizm, liberal ekonomi üzerine okuma yapan hemen herkes için bir kaynak kitap niteliği taşıyor. "Ucuz Doğa", "Ucuz Para", "Ucuz Emek", "Ucuz Bakım", "Ucuz Gıda", "Ucuz Enerji" ve "Ucuz Yaşam" gibi yedi başlık altında kurgulanan eser; içinde bulunan harita ve çıkarımlarla okuyucuya dünya tarihinin genel bir panoramasını çiziyor.

 

Bunları biliyor muydunuz?

Kapitalizmin fonksiyonlarını tüm detaylarıyla aktaran Yedi Ucuz Şey Üzerinden Dünya Tarihi, Kolektif Kitap aracılığıyla 2019'da ilk basımını gerçekleştirir. Eser, Serkan Gündüz tarafından Türkiye'deki okuyucularla buluşturulur. Kitapta anlatılanları pekiştirmek amacıyla çarpıcı belgeselleriyle tanınan Michael Moore'un 2009 yapımı "Kapitalizm: Bir Aşk Hikâyesi" (IMDb: 7.4) belgeselini izleyebilir, Jason W. Moore'un kitabında anlattıklarını çok daha iyi bir şekilde kavrayabilirsiniz.

 

Bu kitabı sevenler için diğer önerilerimiz

Jason W. Moore'un Yedi Ucuz Şey Üzerinden Dünya Tarihi kitabına paralel olarak sizlere önerebileceğimiz ilk eser, Karl Marx'a ait olan ve emek ile sermaye ilişkisini açıklayan Kapital Cilt: 1. Yine Karl Marx'ın Kapital Cilt: 3 adlı eseri de iktisadi süreci kavramanız açısından önerebileceğimiz bir diğer eser. Walter Schellenberg'ün Gençler İçin Kapital eseri ise son dönemde tartışmaların odağı olan Z kuşağının okuması gereken bir kitap. Yazar ve akademisyen Hikmet Kıvılcımlı tarafından kaleme alınan Finans Kapital ve Türkiye adlı eser, dünya kapitalizminin Türkiye'deki yansımalarını görmek açısında sizlere önerebileceğimiz bir diğer kaynak. Bu kitapla Hikmet Kıvılcımlı ve onun ekolünden gelen isimler tarafından sıklıkla kullanılan finans-kapital kavramını ve Türkiye'deki dönemsel gelişim sürecini öğrenebilirsiniz.

 

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.