idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image

Ürünün Diğer Satıcıları (4)

  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (10)
  • Soru ve Cevap (0)

Mutluluk nedir? Sabit bir tanımı var mıdır yoksa tanımı her insana göre yeniden mi şekillenir? "Mutluluk bir amaç olmadığı zaman gelir." der Arthur Schopenhauer. Başkalarının gözünde ne olduğumuz değil, kendimiz için ne olduğumuz önemli! Kendimizi doğru ve şeffaf tanımlayabilmek mutluluğu bize getirebilir. Arthur Schopenhauer, Yaşam Bilgeliği Üzerine Aforizmalar isimli eserinde kendi düşünce yapısının temelindeki mutlulukla ilgili aforizmalar sunuyor. Gelin, bu eseri beraber inceleyelim!

 

"Yaşam Bilgeliği Üzerine Aforizmalar" adlı kitabı neden okumalısınız?

Arthur Schopenhauer'a göre amaçlanan mutluluk size gerçek mutluluğu getirmiyor. Mesela bireyler bir şeyi elde etmek için sabahtan akşama kadar çalışıp didiniyor. Âdeta karınca gibi günlerini geçiriyorlar. Ancak bunun sonucunda sağlıklarını ihmal edip en değerli varlıklarından yani kendilerinden oluyorlar. Ünlü düşünür bunun mutluluk olmadığını vurguluyor. Çünkü eğer sağlığınız yerinde değilse sizi hiçbir şey mutlu edemiyor. Mutluluk sonucunda elde edeceğimiz hazzın zihinsel olduğunu söylüyor. Dışsal sebeplerle kendimize bir mutluluk yaratıyorsak bu, gelip geçici bir durum oluyor. Ancak içsel sebeplerle yarattığımız mutluluğun hazzı bitmek bilmiyor. Gelip geçici mutlulukları da ısmarlama mutluluklar olarak tanımlıyor. İnsan anlam arayışına kendi içinden başladığı zaman hayatındaki asıl mutlulukları görmeye başlıyor. Bu eser ise mutluluk öğretisi değil de daha az mutsuzluk öğretisi olarak görülüyor. Daha az mutsuzluk yaşamanın koşulu da herkesin kendisiyle kalıp bireyselleşmesi olarak belirtiliyor. Yazar, mutluluğun bir kuruntu, acının ise gerçek olduğunu da sık sık söylüyor.

 

Bunları biliyor muydunuz?

Arthur Schopenhauer'un düşüncelerinin Nietzsche gibi ünlü düşünürleri derinden etkilediğini biliyor muydunuz? Kendisi düşünceleri dolayısıyla bir tartışma konusu olsa da birçok ünlü düşünürü etkiler. Bu eserinde vurguladığı önemli noktalardan biri de insanları huzursuz eden şeylerin olaylar değil insanın kendi düşünceleri olduğunu söylemesi. Aynı olaylar ve koşullar meydana gelmiş olsa da her insan bundan farklı etkilenir. Yazar, nihilist bir bakış açısına sahip olduğu için umut dolu tavsiyeler yerine daha gerçekçi tavsiyeler üzerinde durur. Kitabın mutluluk için bir rehber olarak değil de daha az mutsuzluk için bir rehber olması da bundan kaynaklanır. Bakış açınıza yeni bir yön kazandıran Yaşam Bilgeliği Üzerine Aforizmalar, Mustafa Tüzel çevirisiyle Türkiye İş Bankası Yayınları tarafından yayımlanır.

 

Bu kitabı sevenler için diğer önerilerimiz

Eğer bu kitap ilginizi çektiyse Marcus Aurelius'ın Kendime Düşünceler, Frederic Gros'un Yürümenin Felsefesi ve Arthur Schopenhauer'ın İnsan Doğası Üzerine isimli eserlerine de göz atabilirsiniz. Keyifli Okumalar!

 

 

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.