idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image

Ürünün Diğer Satıcıları (1)

  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (15)
  • Soru ve Cevap (0)

Gelecekle ilgili tahminlerin ötesine geçip geleceğin hesaplanarak öngörülebildiği gezegenler arası bir maceraya çıkmak ister misiniz? O hâlde Amerikalı yazar Isaac Asimov'un bilim kurgu türünde başyapıt olarak kabul edilen Vakıf serisinin ilk romanıyla tanışmaya hazır olun. Bilim kurgu türünün edebiyattaki dönüm noktası olarak kabul edilen eser, okuyucuyu içine çeken bir macera vadediyor. Gelin, elinizden düşmeyecek Vakıf adlı romandan kısaca bahsedelim.

 

"Vakıf" adlı kitabı neden okumalısınız?

Isaac Asimov, binlerce yıldır gezegenler arası medeniyetlerin yönetimini üstlenen Galaktik İmparatorluk'un var olduğu, toplumsal, sosyal ve kültürel olarak başkalaşmış bir düzenin oluştuğu zaman diliminden okuyucuya sesleniyor. İlk olarak bir üçleme hâlinde yayınlanan serinin ilk romanı olan Vakıf, Hari Seldon adında bir matematikçinin geleceğe dair yaptığı hesaplamalar sonucunda imparatorları uyarmasıyla başlıyor. Psikotarih bilimi olarak adlandırılan yönteme dayalı tarihi modelleme ile tanışacağınız roman, toplam 304 sayfadan oluşuyor. Roman, Hari Seldon'ın toplumun çöküşü ve yeniden dirilişiyle alakalı öngörüleri üzerinden ilerliyor. Her dönemin kendi içindeki bilinmeyenleri ve sürpriz değişkenleriyle zamanla ilahlaşan Hari Seldon'ın geleceği ne kadar öngörebildiğine ve hesaplamalarının akılalmaz yanlarına inanamayacaksınız. Bir solukta okuyacağınız Vakıf romanıyla toplum üzerine sorgulamaya gidecek, bambaşka dünyaları keşfedeceksiniz!

 

Bunları biliyor muydunuz?

Çocukluğundan itibaren bilim kurgu eserlerine ilgi duyan Isaac Asiomov'un Vakıf adlı romanı yayımlandığında henüz 21 yaşında olduğunu biliyor muydunuz? Bilim kurgunun ustası kabul edilen Asimov, eseri ortaya çıkmadan önce kısa hikâyelerle bu dünyayı kurgulamaya başlar. 1942 ve 1950 yılları arasında 8 kısa hikâye olarak gazetede yayınlanan öykülerden 4 tanesinin düzenlenmesiyle 1951 yılında Vakıf adlı romanı yayınlanır. Orijinal adı "Foundation" olan ve ve seriye de ismini veren eser, Türkçeye ilk defa 1983 yılında Gönül Suveren tarafından çevrilir ve roman İthaki Yayınları'ndan çıkar. Ülkemizde de büyük ilgi gören eser, Kemal Baran Özbek çevirisiyle 2017 yılında İthaki Yayınları tarafından yeniden yayınlanır. Kapak tasarımı Hamdi Akçay'a ait olan romanın dizi editörlüğünü Alican Saygı Ortanca yapar. Kapak illüstrasyonu Micheal Whelan'a ait olan romanın sayfa düzeni ve baskıya hazırlığını B. Elif Balkın üstlenir. Bilim kurgunun en prestijli ödülü kabul edilen Hugo Awards'un sahibi Vakıf serisi, David S. Goyer ve Josh Friedman tarafından 2021 yılında "Foundation" (IMDb: 7.4) adıyla diziye uyarlanır.

 

Bu kitabı sevenler için diğer önerilerimiz

1992 yılında hayata gözlerini yuman Asimov'un Vakıf serisini oluşturan 7 adet eseri bulunuyor. Yazarın Vakıf adlı romanını okuduktan sonra serinin devamı olarak 1952 yılında yayımlanan "Vakıf ve İmparatorluk" ve ardından 1953 yılında yayımlanan "İkinci Vakıf" adlı romanları okuyabilirsiniz.

 

Katkıda Bulunanlar
Yazar:Isaac Asimov
Çevirmen:Kemal Baran Özbek

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.