idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image
  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (0)
  • Soru ve Cevap (0)

İslam'ın Altın Çağı'na adını altın harflerle yazdıran Fârâbi'nin hayatını daha detaylı öğrenmek ister misiniz? Uzun Konuşanı Kısa Dinlemek Lazım, adını Fârâbi'nin ünlü sözünden alıyor ve bilgilendirici bir okuma deneyimi yaşamanızı sağlıyor. Eğlenceli anlatımıyla verdiği bilgileri daha akılda kalıcı hâle getiren kitap, her yaştan okura hitap ediyor. Otobiyografi ve biyografi okumayı sevenler için etkileyici bir eser olan Uzun Konuşanı Kısa Dinlemek Lazım, felsefi yaklaşımlarıyla da ilgi görüyor. Dönemin psikolojik yaklaşımlarını gözler önüne seriyor. Gelin, Fârâbi'yi en önemli özellikleriyle anlatan eseri yakından inceleyelim.

 

"Uzun Konuşanı Kısa Dinlemek Lazım" adlı kitabı neden okumalısınız?

Uzun Konuşanı Kısa Dinlemek Lazım, yalın anlatımıyla hızlı bir okuma deneyimi yaşatıyor. 8. ve 13. yüzyıllar arasında gök bilimci, mantıkçı ve müzisyen olarak Kazakistan'da yaşayan Fârâbi'nin bilinmeyenlerine odaklanıyor. Adını doğduğu bölgeden alan ve yüzyıllar sonra bile birçok kişiye ilham kaynağı olan Fârâbi hakkında pek çok rivayet var. Ayrıca Fârâbi tarafından yazıldığı iddia edilen bir otobiyografi sayfası da günümüzde konuşulanlar arasında. Fârâbi'nin mantık ve dil üzerine yaptığı çalışmalar da hâlâ önemini koruyor. Kitapta Fârâbi'nin adı hakkındaki varsayımlar, doğduğu şehir ve büyüme hikâyesi de anlatılıyor. Ayrıca zaman içinde dünyaya yayılan şöhretine değiniliyor. Fârâbi'yi daha yakından tanımak istiyorsanız Uzun Konuşanı Kısa Dinlemek Lazım'ı mutlaka okumalısınız.

 

Bunları biliyor muydunuz?

Fârâbi'nin asıl adının Ebu Nasır Muhammed b. Muhammed İbn Turhan ibn Uzlek el-Fârâbî el-Türki olduğunu biliyor muydunuz? Peki Fârâbi'nin 70 dil bildiğine dair bir efsane olduğunu duymuş muydunuz? Fârâbi, eserleri ve düşünce yapısıyla sonraki nesillere ilham kaynağı olmakla kalmaz aynı zamanda bilim insanlarını, tasavvufçuları ve filozofları aynı anda etkilemeyi başarır. Fârâbi'nin eserlerini, hayatını ve düşünce biçimine yön verenleri ayrıntılarıyla işleyen Uzun Konuşanı Kısa Dinlemek Lazım, 2020 yılında Gece Kitaplığı tarafından yayımlanır. Ahmet Necip tarafından Türkçeye çevrilir ve toplamda 87 sayfadan oluşur. Kitap kapağındaki illüstrasyon ise Elif Uğur imzası taşır.

 

Bu kitabı sevenler için diğer önerilerimiz

Uzun Konuşanı Kısa Dinlemek Lazım'ı sevdiyseniz Gece Kitaplığının aynı kategorideki diğer eserlerinden Yoklar Doymadığında Varlar Ağlamıyor ise Dünya Tez YıkılırŞifasız Hastalık Yoktur İrade Eksikliğinden Başka - Değersiz Bitki Yoktur Tanınmamasından BaşkaÇekip Gidene Her Şey Mizah Kalıp Bekleyene Her Şey Şiirdirİnsanın Ruhunu Yücelten Bir Acı Ucuz Bir Mutluluktan Daha Değerlidir ve Senin Tanrın Senin Aynandır ve Sen O'nun Aynasısın'ı da okumanızı tavsiye ediyoruz.

 

Katkıda Bulunanlar
Yazar:Farabi
Çevirmen:Ahmet Necip

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.