Ulusal Kurtuluşta Müftü İdim - Mustafa Zeki Kurtoğlu Gerçeği M. Gültekin Kurtoğlu
Kargo Bilgileri
Ürün Özellikleri
Önerilen Ürünler
1. Dünya Savaşına Teşkilat-ı Mahsusa’nın Alay müftüsü olarak katıldı Serv anlaşması ile düşmanların ülkemizi işgal etti-ği günler geldi çattı padişah ve sarayının İngiltere himayesini ve Amerika mandasını kabullenmekten başka gücü yoktu Osman ağa komutanlığında Mustafa Zeki Efendi’nin içinde bulunduğu Giresunlu mücahitler “ya istiklal ya ölüm” dedi. 1 Şubat 1919 ve 16 Temmuz 1920 günleri Giresun’da düzenlenen açık alan top-lantılarında Hacı Hafız Mustafa Zeki Efendi, hemşerilerine ses-lendi “Düşman çizmesi altında ezilmektense, şehit ve gazi ol-mak bize farzdır” dedi. Sakarya savaşında müftü olarak vaaz ve nasihatleri ile askere moral vermekle yetinmedi, silahını kuşanıp askerin önünde taarruz ve savunmada kahramanca savaştı. Sa-karya savaşının kazanılmasından sonra Genel Kurmay Başkanı Fevzi Paşa ile 4 saati aşan görüşmesi oldu. Batı cephesi komuta-nı İsmet Paşa Büyük Taarruzdan önce asker ve sivil halka gerek-li vaaz ve nasihatlerin verilmesinde Alayların müftüsü Mustafa Zeki’yi görevlendirdi. Tüm görevlerini başarı ile tamamlayan Hacı Hafız, Büyük Taarruzda 13. Tümende savaştı. 10 Eylül 1922’de Başkomutan Mustafa Kemal Paşa ve silah arkadaşları ile birlikte İzmir’e ayakbastı.
(Tanıtım Bülteninden)
Neden idefix?
Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.
Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!
Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.