idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image

Ürünün Diğer Satıcıları (6)

  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (4)
  • Soru ve Cevap (0)

Sevim Ak'ın kaleme aldığı Uçurtmam Bulut Şimdi, küçük bir kızın anılarını konu alan eğlenceli bir hikâye kitabı. Bu eserinde arkadaşlık ve aile ilişkileri gibi pek çok konuyu ustalıkla işleyen yazar, güldürürken düşündüren hikâyeleriyle okurlarına pek çok mesaj veriyor. Dilerseniz gelin, bu sevimli eseri daha detaylı inceleyelim.

 

"Uçurtmam Bulut Şimdi" adlı çocuk kitabı, çocukların gelişim sürecine nasıl katkı sağlar?

İsmini içindeki ilk öyküden alan Uçurtmam Bulut Şimdi, birbirinden eğlenceli 14 hikâyeden oluşuyor. Hikâyelerin başkahramanı Meltem adında küçük bir kız çocuğu. Oldukça meraklı bir çocuk olan Meltem'e annesi, babası, abisi ve arkadaşları eşlik ediyor. Küçük Meltem bir gün yepyeni uçurtmasını uçururken elinden kaçırıyor, bir gün arkadaşıyla bindiği bisikletten düşüp gözlüklerinin camını kırıyor. Bir gün ilginç bir icat yapıyor, başka bir gün yıllardır meyve vermeyen dut ağacını korkutmaya çalışıyor. Kimi zaman komik kimi zaman üzücü olaylar yaşayan Meltem, tüm yaşadıklarından ders çıkarmayı başarıyor. Arkadaşlarıyla birlikte atıldığı türlü maceralar sayesinde pek çok tecrübe ediniyor. Annesiyle yaşadığı küçük bir sorun ile havaların ısınmasına aldanıp erken çiçeklenen erik ağacından yola çıkarak her şeyin bir zamanı olduğunu öğreniyor. Hayatındaki kişilerin her birine önem veriyor ve onlar sayesinde yeni bakış açıları kazanıyor. Bazen yaramazlık da yapan Meltem, yaptıklarının sonuçlarına katlanarak ve hatalarını telafi etmeye çalışarak yaşıtlarına örnek oluyor. Önemli olanın hiç hata yapmamak değil, yapılan hatayı telafi etmek olduğunu gösteriyor. Meltem'in anılarından oluşan kitap, renkli resimlerle çok daha eğlenceli bir hâle geliyor. Çocukların sıkılmadan okuyabileceği uzunluktaki metinler, rengârenk çizimlerle bir araya gelince çok daha keyifli bir okuma deneyimi sunuyor. Sade ve anlaşılır bir dille yazılan eser, çocuklara kattıklarının yanı sıra yetişkinlere de pek çok mesaj veriyor.

 

Kitap hakkında diğer bilgiler

Uçurtmam Bulut Şimdi adlı eserin Sevim Ak'ın yazdığı ilk çocuk kitabı olduğunu biliyor muydunuz? İlk kez 1987 yılında yayımlanan eser, aynı yıl Akademi Kitabevi Çocuk Edebiyatı Öykü Ödülü'nü kazanır. 2003 yılında Can Çocuk tarafından yeniden basılan çocuk kitabı, yayınevinin Çağdaş Türk Edebiyatı dizisinde yer alır. Karikatürist Behiç Ak'ın çizdiği rengârenk resimlerle süslenen 88 sayfalık bu eser, 8-10 yaş arasındaki okurlara hitap eder.

 

Bu kitabı sevenler için diğer önerilerimiz

Uçurtmam Bulut Şimdi'yi sevdiyseniz yazarın Vanilya Kokulu Mektuplar, Sakız Kızın Günleri, Babamın Gözleri Kedi Gözleri, Mahalle Sineması ve Karşı Pencere adlı eserlerine de göz atabilirsiniz.

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.