idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image

Ürünün Diğer Satıcıları (2)

  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (0)
  • Soru ve Cevap (0)

'Koca bir kavmin binlerce kilometreyi üç asır içinde geçtiğini düşünün…
Bu, dünyayı değiştirmez de ne yapar? İşte Türkler dünyayı böyle değiştirdi…'

- İlber ORTAYLI

Bizim gayrimüslimlere taktığımız kâfir-gâvur yakıştırmasının karşıtı olarak onlar da Müslümanlara ‘sarazen' diyorlardı. …Türk adı olumsuz nitelemelerle birlikte olumlu ifadeler içerecek şekilde de kullanılmıştır. Bir yandan vahşi, kötü, hırsız, zalim, zorba, acımasız, insan kasabı, kuşatan, kapıya dayanan, ele geçiren diğer yandan da muzaffer, hükmedici, kibirli ve mağrur, akıllı, muhteşem, disiplinli kararlı, adaletli, hoşgörülü, Büyük Türk, gibi yakıştırmalarla anılmıştır. Onlara göre Türk kibirlidir, cesurdur, meydan okuyucudur ve Avrupa siyasetini iyi bilir. Venedik ve Fransa'ya ticari ayrıcalıklar vererek onları kendi yanına çekmiş, Avrupa Hristiyan birliğini engellemek istemiştir.

Kısaca Avrupalıların Türkler hakkındaki ağır ithamları ve övgüleri uzayıp gider: Rusların İgor destanı, İngiliz devlet adamı ve filozof Francis Bacon'ın Türkler için ‘Zalim, medeniyetsiz ve kana susamış bir millettir!' ifadeleri; tam bir Türk düşmanı olan İngiliz devlet adamı William Gladstone'nin ‘Barbar Türkler' nitelemeleri, Victor Hugo'nun Yunan isyanı sırasında isyancılara ve Yunanlılara methiyeler düzerken Türkleri barbarlıkla itham etmesi, Yunan isyanı sırasında yaşananları resmeden Fransız ressam Delacroix'in Avrupa müzelerini süsleyen Türk karşıtı tabloları, Mozart'ın Türk Marşı ezgileri, İstanbul ve Ayasofya'nın tepesindeki hilalle kafayı bozan ve sık sık ‘İstanbul bizim olmalı! Ayasofya'nın tepesindeki hilali indirip haçı dikmeliyiz!' diyen Dostoyevski'nin nevrozları, Moliere'in Türkleri kaba saba olarak ifade eden komedileri, İtalyanların Türkü simgeleyen Sicilya kuklaları, Viyanalıların Türkleri çağrıştıran ay biçimli çörekleri, Fatih'in Avrupa ve Amerika'nın birçok müzelerinde sergilenen madalyonları, İngiliz tarihçi Toynbee'nin Kemalizm'i ve onun inkılaplarını sorgulatacak cinsten 'Osmanlı durduruldu ve dev uyutuldu, dev uyanırsa kimse durduramaz!' dediği ve daha bir sürü şey…

Sahi kim bu Türkler!

 

(Tanıtım Bülteninden)

 

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.