idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image
  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (0)
  • Soru ve Cevap (0)

"Devleti temsil eden cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesiyle, 'dengeleyici' yetkileri 'icrai' niteliğe dönüşebilir. Güçlü yetkilere doğrudan halk istenciyle seçilmenin vereceği manevi gücün eklenmesi, cumhurbaşkanını siyasal sistemin egemen öğesi yapar."

Halkın seçtiği cumhurbaşkanının, seçimle işbaşına gelen yasama organı ve yürütme organının siyasal kanadı ile aynı siyasal düşünce ve görüşte olması dengelenemez bir iktidar gücü yaratılmasına; tersi çekişmelere, devlet otoritesinin zayıflayıp bölünmesine neden olabilir."
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer

"...genel oyla seçilen bir cumhurbaşkanı sayesinde yürütme, ülke yönetiminde büyük ölçüde kuvvetlenmiş olur. Hem de demokrasiye en yakışır biçimde: Seçmen iradesine dayanarak, birtakım baskı gruplarının ve/veya zinde kuvvetlerinin marifetiyle değil. (...) Dünya ekonomisinin globalizasyonu bu globallik içinde Türkiye'nin yer alması, Türkiye'yi gelişen teknik yapıların etki alanına sokuyor, soktu.. bunları dengelemek için genel oyun yansıması olan yurttaş çoğunluğunu temsil eden bir cumhurbaşkanına ihtiyaç olduğu kanaatindeyim.
Nur Vergin



Sayfa Sayısı: 220

Baskı Yılı: 2007


Dili: Türkçe
Yayınevi: Paydos Yayıncılık

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.