idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image

Ürünün Diğer Satıcıları (1)

  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (0)
  • Soru ve Cevap (0)

Bilimleri sınıflandırılması, bölünmesi ve öğretilmesi, Arap dili bilimlerinin sunumunu, öğrenilmesini ve öğretilmesini kolaylaştırmak için büyük çaba sarf eden eski ve modern bilim insanlarımızın çabalarından büyük bir şans elde etmiştir. Bu kitap, Arapça bilmeyen öğrencilere sarf bilimini öğreten kitaplardan biri olup uygulamalı bir bakış açısına göre bu bilimi her aşamada, öğrencilerin seviyelerini dikkate alan kademeli bir şekilde sunmakla ilgilidir. Sarf bilimi, kelimelerin türlerini, vezinlerini ve türevlerini bilmenin yanı sıra öğrencinin kelime koşulları ve yapısı hakkındaki bilgisine katkıda bulunan, ve ayrıyeten öğrencinin anlamları anlamasına ve öğrenmesine katkıda bulunan büyük ve önemli bilimlerden biridir. 
 
(Türk Üniversiteleri için Arapça Sarf Dersleri) adlı kitap, Arap harfleri, ismin kökü, isim türleri, uzantısı, doğru fiil, türleri ve çekimlerini ve illetli fiil, türlerini ve çekimlerini ele alan birinci seviyeden başlamak üzere dört seviyeye ayrılmıştır. ikinci seviye ise fiil veznini, bilinen ve bilinmeyen zamirlerin çekimini, Sülasi ve Rubai fiillerin ve fazlasının çekimini ve müekked, meczum ve mansub muzari fiillerin çekimini ve son harfine göre isimlerini türünü belirleyen aşamadır.
 
Üçüncü düzey (isim fail, isim mefûl, isim alet, isim tafdil, isim zaman ve mekan, sıfat-ı müşebbehe) bölümleriyle türevler üzerinde durur ve bunun yanı sıra dördüncü seviye, üçlü fiillerin ve üstünün mastarlarını, mim-i mastarını, hey’e mastarını ve sına-i mastarını, isim mensub’u, isim tasğir’i ve çoğul isim türlerini açıklar.

 

(Tanıtım Bülteninden)

 

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.