idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image
  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (0)
  • Soru ve Cevap (0)

Ermeniler'in yeryüzünde açık arayla en uzun süre birlikte yaşadığı millet Türkler. Aslında yaşamaya da devam ediyorlar: Bir Türk'ün yaşam şekline en çok benzeyen şekilde yaşayanlar yine Ermeniler (Rumlar'la birlikte). Buna karşın yeryüzünde Türkler ve Ermeniler gibi karmaşık bir ilişki ağına sahip, o derece sorunlu iki millet de yok doğrusu. Özellikle Ermeni diasporasından yükselen bazı açıklamalar "böylesine nefret, böylesine hınç ve önyargı ancak birbirine çok yakınlar arasında yaşanabilir" dedirtiyor. Türkler ve Ermeniler zamanlı bir kitap ve böylesine karmaşık bir ilişkiler yumağına biraz olsun ışık tutuyor.
Soykırım mı? Katliam mı? Savunma mı?
Londra Üniversitesi'ndeki doktora çalışması sırasında kaleme aldığı Turkey and the World, adlı çalışmasından tanıdığımız siyaset bilimci LAciner, 1915 olaylarının Ermeni diasporasında ve Ermenistan'da oluşturduğu travma çerçevesinde Ermeni sorununun Türkiye'nin dış ilişkilerine etkilerini, I. Dünya Savaşı'ndan günümüze kadar adım adım takip ediyor. Türkiye karşıtı Ermeni lobi faaliyetleri ve Türkiye'nin bunlara cevabı detaylı bir şekilde veriliyor.
Şahin Yaklaşımı
İkinci bölümde ise genç Ermenistan Cumhuriyeti'nin dış ilişkilerinde "Türk sorunu" ele alınıyor. Diaspore ve Ermenistan kimliğinin oluşması, AKP ve Yeni Ermenistan Politikası Laciner'in tartıştığı konular arasında.
Ticaret Siyasi Sorunları Çözebilir mi?
Kitabın sınır tartışmalarına ayrılan bölümde geleceğe dönük bir strateji ihtiyacına değinen Laciner, Türkiye-Ermenistan ilişkilerini ekonomik boyutuyla da değerlendiriyor.



Sayfa Sayısı: 408

Baskı Yılı: 2004


Dili: Türkçe
Yayınevi: Kaknüs Yayınları

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.