idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image

Ürünün Diğer Satıcıları (1)

  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (0)
  • Soru ve Cevap (0)

Siyasi partiler ve hükûmetler kitlesel göçün başladığı 1960’lı yıllardan itibaren Türk diasporası ile ilgili meseleleri farklı boyutlarıyla parti ve hükûmet programlarına almışlardır. Hükûmetlerin ve siyasetin diasporaya yönelik programları, Türkiye’nin sosyoekonomik, siyasi ve güvenlik gündemiyle ilişkili olarak dönemsel farklılıklar göstermiştir. İlk dönemlerde ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durumla bağlantılı olarak diasporanın tasarruflarını ve yatırımlarını ana vatana çekme politikaları öne çıkarken, diasporanın mesken ülkelerde kalıcı olmaya başlamasıyla birlikte eğitim hizmetleri, kültür ve dinî hizmetler de programlarda yer bulmaya başlamıştır. Türk diasporasının bulunduğu ülkelerde oy kullanmaya başladığı 2014 yılından sonra ise özellikle iktidar ve ana muhalefet partilerinin programları Türk diasporasıyla ilgili konulara daha fazla yoğunlaşmıştır. Bu anlamda Türk diasporası mensupları, kendilerinin özne olarak görülmesini ve siyasi, sosyal, kültürel ve ekonomik gündemlerinin hem bireysel ve toplumsal ihtiyaçları açısından hem de mesken ülkeden ve ana vatandan beklentileri açısından ele alınmasını ummaktadırlar. Bunun sebebi; hükûmete talip olan siyasi partilerin iktidara gelmesi hâlinde diaspora özelinde izleyecekleri politikaların, uygulayacakları programların ve mesken ülke hükûmetleri ile kuracakları ilişkilerin hem kendilerinin hem de ana vatanlarının geleceği açısından önem arz etmesidir.

 

(Tanıtım Bülteninden)

 

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.