idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image

Ürünün Diğer Satıcıları (6)

  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (21)
  • Soru ve Cevap (0)

Ötüken Neşriyat Toprak Ana - Cengiz Aytmatov

Yaşanmış acılara tüm gerçekliğiyle tanıklık etmek ister misiniz? 2. Dünya Savaşı'nı konu alan, dünyaca ünlü Toprak Ana romanı, savaş olgusunu farklı bir perspektiften okura gösteriyor. Ölümün ve kanın nasıl ete kemiğe bürünüp dünyayı etkisi altına aldığına tanık olacağınız bu romanın içeriğini kısaca gözden geçirelim.

 

"Toprak Ana" adlı kitabı neden okumalısınız?

Cengiz Aytmatov'un Toprak Ana adlı romanı 2. Dünya Savaşı dönemine eğiliyor. Ancak yazar savaş olgusuna diğer savaş romanlarından farklı bir bakış açısı ile yaklaşıyor. Savaşı ve savaş sahnelerini anlatırken savaşta kullanılan alet ve silahlardan hiç bahsetmemesine rağmen yine de savaş atmosferinin ruhunu okura aktarabiliyor. Yazar bu romanındaki üslubunda duyguyu ön plana çıkarıyor. Cengiz Aytmatov, acının savaşta olduğu gibi yaşamın her anında olduğuna, önemli olanın her türlü acıya karşı nasıl mücadele edileceği konusuna dikkat çekiyor. Romanda 2. Dünya Savaşı'nı Rusların gözünden ana karakteri Tolgonay'ın anlatımıyla okuyorsunuz. Kitap, geçmişten geleceğe yaşanan olayları anlatan Tolgonay'ın bir Kırgız köyünde doğup büyümesinin ardından Suvankul ile yaşadıkları aşkla başlıyor. İlerleyen yıllarda aile olan iki gencin üç çocuğu oluyor. Çocuklarından Kasım traktör sürücülüğü, Maysalbek öğretmenlik ve Caynak ise Kolhoz gençlik başkanlığı yapıyor. 2. Dünya Savaşı başlayınca ailenin erkek üyeleri savaşa katılıyor. Bundan sonra hayat şartları ve dünya değişiyor. Saf ve temiz duyguların yerini umut ve acı dolu bekleyişler alıyor. Usta yazarın akıcı anlatımıyla baştan sona soluk soluğa okuyacağınız bu kısa romanı çok seveceğinizden ve baş ucu kitabı yapacağınızdan eminiz!

 

Bunları biliyor muydunuz?

Dünya edebiyatının tanınan yazarlarından Cengiz Aytmatov'un Toprak Ana romanı ile 1963 senesinde "Lenin Ödülü" aldığını biliyor muydunuz? Peki, 2007 senesinde "Altın Yürek Edebiyat Ödülü"ne layık görüldüğünü? Aslen Kırgızistanlı olan yazar, edebî kimliğinin dışında siyasetçi, diplomat, çevirmen ve gazeteci kimliğiyle de bilinir. Gençlik yılları 2. Dünya Savaşı'na denk geldiği için genç yaşta sıkıntılı dönemler yaşar ve çalışmaya başlar. 1956-1958 yılları arasında Moskova'da eğitim hayatını sürdürür. Yazı yazmaya da bu şehirdeki Pravda Gazetesi'nde başlar. Kısa sürede yazma yeteneğini geliştirir ve başarılı yapıtlar ortaya çıkarır. 2008 senesinde Almanya'nın Nürnberg kentinde rahatsızlanarak hayata gözlerini yumar. Cengiz Aytmatov'un 136 sayfadan oluşan ve ilk baskısı 1963 senesinde yapılan eseri, Ötüken Neşriyat etiketiyle okurların beğenisine sunulur.

 

Bu kitabı sevenler için diğer önerilerimiz

Ünlü edebiyatçı Cengiz Aytmatov'un 1957-2007 yılları arasında yayımlanmış 23 eseri bulunur. Yazarın Toprak Ana adlı romanını sevdiyseniz Beyaz Gemi, Gün Olur Asra Bedel, Selvi Boylum Al Yazmalım, Kassandra Damgası ve Denizin Kıyısında Koşan Ala Köpek'i inceleyebilirsiniz.

 

Katkıda Bulunanlar
Yazar:Cengiz Aytmatov
Çevirmen:Refik Özdek

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.