idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image

Ürünün Diğer Satıcıları (2)

  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (8)
  • Soru ve Cevap (0)

Yasak ilişkiler, aşık olduğu kadını arayan bir MİT görevlisi ve soluk soluğa koşuşturmacanın yer aldığı bir serüvene katılmak ister misiniz? Usta polisiye roman yazarı Ahmet Ümit, Sis ve Gece adlı romanında okuyucuyu bir polisiye hikâye üzerinden Türkiye’nin yakın geçmişine götürüyor. Örgüt evlerine düzenlenen baskınlar ve yargısız infazların böldüğü hayatları yakından göreceğiniz bu eser, Ahmet Ümit’in en çok okunan kitapları arasında yer alıyor. Gelin, bu sürükleyici romanın içeriğinden kısaca bahsedelim.

 

“Sis ve Gece” adlı kitabı neden okumalısınız?

Ahmet Ümit’in 270 sayfadan oluşan Sis ve Gece; okura Türkiye’nin gerçeklerini, hayal gücüyle yoğrulmuş son derece etkileyici bir hikâye olarak sunuyor. Sis ve Gece, MİT görevlisi olan Sedat’ın hikâyesini anlatıyor. Sedat, iş ve özel hayatında yaşadığı problemler arasında sıkışmış bir adam olarak okuyucunun karşısına çıkıyor ve yaşamını derinden etkileyecek bir dizi olayla karşılaşıyor. Sedat'ın hikâyesi, unutulmuş semtleriyle karşınıza farklı bir İstanbul manzarası çıkarıyor. Ahmet Ümit; bir yandan 90'lı yılların Türkiyesi'ni çok iyi bir şekilde yansıtırken, diğer yandan da siyasi güç sağlamak isteyenleri, devlet kurumlarını çıkarları için kullananları ve devletin kutsallığı düşüncesini eleştirmeyi de ihmal etmiyor. Gelişen olaylar karşısında okuyucuyu hayretler içerisinde bırakan bu eser, Ahmet Ümit’in neden çok iyi bir polisiye yazarı olduğunu da kanıtlar nitelikte.

 

Bunları biliyor muydunuz?

Ahmet Ümit, Sis ve Gece adlı romanını yazarken büyük ölçüde kendi yaşadıklarından etkilenir. Romanı yazış hikâyesini anlatırken, eski MİT elemanı Mehmet Eymür’ün “Analiz” adlı kitabından etkilendiğini ve eserdeki MİT ajanını bu kitaptan yola çıkarak yarattığını belirtir. Sis ve Gece ilk basıldığında dönemin önemli eleştirmenlerinden olan Fethi Naci tarafından üç farklı yazıyla eleştirir. Fethi Naci, her ne kadar Sis ve Gece romanını eleştirse de, Ahmet Ümit’in polisiye roman türünde önünün açık olduğunu belirtir ve eseri Türkiye’nin en önemli yüz romanı arasında gösterir. Roman, 2007 yılında "Sis ve Gece" (IMDb: 6.6) ismiyle Turgut Yasalar tarafından beyaz perdeye aktarılır. Geniş bir oyuncu yelpazesine sahip filmi, kitabın hemen ardından izleyerek değerlendirmelerde bulunabilirsiniz. İlk defa 1996 yılında yayımlanan ve hala güncelliğini koruyan Sis ve Gece, Yapı Kredi Yayınları tarafından okuyucunun beğenisine sunulur.

 

Bu kitabı sevenler için diğer önerilerimiz

Eğer Ahmet Ümit’in “Sis ve Gece” adlı romanını sevdiyseniz ve diğer kitaplarını da okumak istiyorsanız Bir Ses Böler Geceyi adlı kitabını ya da Beyoğlu’nun En Güzel Abisi adlı kitabını okuyabilirsiniz.

 

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.