idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image

Ürünün Diğer Satıcıları (2)

  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (18)
  • Soru ve Cevap (0)

Kırmızı Kedi Yayinevi Sırça Fanus - Sylvia Plath

Sanata tutkuyla bağlı genç bir üniversite öğrencisinin inişler ve çıkışlarla dolu hayatını derinden hissetmeye hazır mısınız? Sırça Fanus isimli roman, Sylvia Plath'in ölümünden kısa bir süre önce yayımlanıyor. 20. yüzyıl Amerikan edebiyatının melankolik prensesi olarak anılan Sylvia Plath'in Sırça Fanus adlı kitabı Amerikan edebiyatının ilk feminist romanı olarak değerlendiriliyor. Yarı otobiyografik bir roman olan Sırça Fanus'u çok beğeneceğinize inanıyoruz! Gelin, eserin içeriğine kısaca değinelim.

 

"Sırça Fanus" adlı kitabı neden okumalısınız?

Esther Greenwood, Sırça Fanus'ta genç ve başarılı bir üniversite öğrencisi olarak yer alıyor. Yazar ya da şair olma hayali kuran genç kız, bir moda dergisinde staj yapmak için New York'a gidiyor. Burada yaşadıklarının ardından yazarlık kursuna da kabul edilmediğini öğrenince bunalıma giriyor ve kendisinin bir fanusa kapatıldığını hissetmeye başlıyor. Sylvia Plath güçlü anlatımıyla Esther Greenwood'un içindeki sıkışmışlık duygusunu okura başarıyla aktarıyor. Yazar, Esther'in hayallerini, ilişkilerini, yaşadığı psikolojik bunalımları ile tedavi süreçlerini, intihar girişimlerini yalın bir dille kaleme alıyor. Sylvia Plath, psikolojik sorunları olan genç bir hastanın doktorlarıyla kurduğu iletişimi, en sonunda güvendiği bir doktorla karşılaşınca nasıl bir değişim yaşadığını ve tedavi boyunca yaşadıkları ile düşüncelerini tüm çıplaklığıyla gözler önüne seriyor. Esther Greenwood'un sanata olan tutkusu ve yetiştiği ortam Sylvia Plath'in yaşamına paralellik gösteriyor. "İçinde susmak bilmeyen bir ses olduğu için!" yazdığını ifade eden yazarın ruh dünyasından izler taşıyan ve depresyonu hakkında bilgiler içeren Sırça Fanus isimli kitabı merakla okuyacağınıza eminiz!

 

Bunları biliyor muydunuz?

Amerikalı şair ve yazar Sylvia Plath'in ilk şiirini sekiz yaşında yayımladığını biliyor muydunuz? Sırça Fanus'u çeşitli kaygılar nedeniyle kendi adıyla yayımlamayan Sylvia Plath, Victoria Lucas takma adını kullanır. 2013 senesinde Kırmızı Kedi Yayınevi'nden yayımlanan romanın Türkçeye çevirisi Handan Saraç tarafından yapılır ve Ayşe Nur Ataysoy'a ait kapak tasarımıyla okurla buluşur. Orijinal adı "The Bell Jar" olan kitap 256 sayfadan oluşur. Oscar ödüllü Gwyneth Paltrow'un Sylvia Plath'i canlandırdığı "Sylvia" filminde ünlü şairin hayatı anlatılır. Sırça Fanus isimli romanın ana kahramanı Esther Greenwood gibi birçok kez intihar girişiminde bulunan Sylvia Plath, 11 Şubat 1963'te kendi yaşamına son verir.

 

Bu kitabı sevenler için diğer önerilerimiz

Genç yaşta yaşamını yitiren Sylvia Plath'in Sırça Fanus isimli romanını okuduktan sonra dilerseniz ölümünden önce yazdığı son şiirin de yer aldığı Ariel ve Seçme Şiirler adlı kitabı ile Sylvia Plath: Çizimler-Mektupları ve Notlarıyla isimli eseri inceleyebilirsiniz.

 

Katkıda Bulunanlar
Yazar:Sylvia Plath
Çevirmen:Handan Saraç

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.