idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image
  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (0)
  • Soru ve Cevap (0)

Okullarda Yaşanan Kişiler Arası Çatışmaları Yapıcı ve Barışcıl Olarak Yönetmek İçin Çağdaş Bir Yaklaşım

Bu kitapta kişilerarası çatışmaların doğal ve kaçınılmaz ancak çatışmaların yönetim biçiminin yıkıcı ya da yapıcı olabileceği vurgulanmaktadır. Çatışmaların nasıl görüldüğü ona karşı nasıl tepki verileceğini de belirlemektedir.

Burada en kritik öğe çatışmayı algılamak için kullandığımız "lens"tir. Eğer çatışmayı "yıkıcı bir lensle" görür isek onu cezalandırılması, ortadan kaldırılması, uzak durulması gereken bir durum olarak göreceğiz. Buna karşın çatışmayı "onarıcı bir lensle" görür isek, çatışmayı gelişmenin ilerlemenin, dönüşmenin ve bütünleşmenin bir aracı ve fırsatı olarak göreceğiz.

Bu nedenle çatışma, engellenmesi, önlenmesi ve uzak durulması gereken bir durum değil teşvik edilmesi gereken bir durum olarak görülmektedir. Buna karşın engellenmesi, önlenmesi ve uzak durulması gereken temel öğenin "çatışma değil" çatışmaların sözlü ya da fiziksel şiddetle" çözümüdür. Çatışmaların yapıcı mı yoksa yıkıcı mı olduğunu çatışmanın kendisi değil, çatışmaları çözmek için seçtiğimiz "yol" belirler.

Kitapta çatışmaya karşı referans alınan "onarıcı" yaklaşımın temel becerileri arasında sayılan "müzakere" ve "arabuluculuk" becerileri ve bunların öğrencilere kazandırılması üzerinde durulmaktadır. Okulda disiplin sorunlarıyla başa çıkmak için bu modelin kullanılması halinde okulda yapıcı ve barışçıl bir atmosfer oluşacağından paydaşlar soluk alma şansı bulacaklardır.
- Doç. Dr. Sinan Olkun
Editör
(Arka Kapak)



Sayfa Sayısı: 99

Baskı Yılı: 2006


Dili: Türkçe
Yayınevi: Ekinoks Yayınları
Katkıda Bulunanlar
Yazar:Abbas Türnüklü
Ofset Hazırlık:Asuman Köse
Yayın Editörü:Sinan Olkun
Kapak Tasarımı:Sadullah Hatam

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.