idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image
  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (0)
  • Soru ve Cevap (0)

Mehmet Çelebi tarafından sürgüne gönderilen Şeyh Bedreddin, Edirne'den İznik'e uzanan yolculuğu sırasında kendini sürgüne mahkûm eden olaylar zincirini tek tek gözden geçirir. Acı ve çilelerle dolu koca bir hayat serilir önüne. Eğitim için gittiği Kahire'den yıllar sonra eşi ve çocuğuyla Osmanlı topraklarına döndüğünde siyasi ortam çok karışıktır. Yıldırım BaYezid'in dört oğlu taht kavgasıyla Osmanlı'yı dörde bölmüştür. "Fetret Devri" diye adlandırılan bu kargaşa ortamında, Şeyh Bedreddin, taht kavgası veren şehzadelerden Musa Çelebi'nin kazaskeri olur ve yoksul köylüye toprak dağıtma girişimlerinde bulunur. Aydın yöresinde Börklüce Mustafa ve Manisa'da Torlak Kemal, on beşinci yüzyılın başlarında önemli eserler yazmış ve toplumu kurtuluşa götürecek yol haritasını çoktan çizmiş olan Şeyh Bedreddin'in felsefesinden hareketle, "yârin yanağından gayri, her yerde, her şeyde, hep beraber" sloganıyla toprak mücadelesini hızlandırırlar, ancak korkunç bir kıyımla karşılaşırlar.

Osmanlı tarihinin tüm karanlık yüzü, Bizans'la işbirliği yaparak kendi halkının kanını içen sultanlar, şehzadeler, paşalar, beyler ve toprak ağaları... Hepsi bu romanda.

Altmış sekiz kuşağı gençlik önderlerinin mücadelesini başarıyla romanlaştıran Vehbi Bardakçı bu kez Şeyh Bedreddin'i yazdı. "Koza Karanlığı" serisinin bu ikinci kitabını yayınlamaktan kıvanç duyuyoruz. Yazarın Kerbela üzerine kaleme aldığı "Aşkın Kanadığı Yer" ve Pir Sultan Abdal üzerine yazdığı "Demirin Üstünde Karınca İzi" serinin diğer romanlarıdır.
(Tanıtım Bülteninden)



Sayfa Sayısı: 380

Baskı Yılı: 2015


Dili: Türkçe
Yayınevi: Ozan Yayıncılık
Katkıda Bulunanlar
Yazar:Vehbi Bardakçı
Editör:Ümit Özkan

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.