idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image

Ürünün Diğer Satıcıları (8)

  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (320)
  • Soru ve Cevap (2)

İç dünyanızda yaşayan biriyseniz Şeker Portakalı tam size göre! Hayal gücü geniş bir çocuk olan Zeze'nin hikâyesinin kaleme alındığı bu kitap, yazıldığı günden beri dünya çapında çokça okundu. Dünya klasikleri arasında yerini koruyan roman, yediden yetmişe her yaş grubuna da hitap ediyor. Okuyucuların kalbine işleyen Şeker Portakalı'na gelin, daha yakından göz atalım!

 

'Şeker Portakalı' adlı kitabı neden okumalısınız?

Bu romanda Zeze adında beş yaşındaki çocuğun yaşantısına ve iç dünyasına değiniliyor. Geçim sıkıntısını ve ailevi sorunları gün yüzüne çıkaran Şeker Portakalı'nı okurken gözlerinizin dolacağını düşünüyoruz. Haylaz ve bir o kadar da zeki olan Zeze bahçelerindeki Minguinho adını verdiği portakal ağacıyla konuşarak ona hayallerinden bahsediyor. Kendisi küçük ama kalbi büyük olan Zeze ayrıca sizlere hayal gücünüzün ne kadar geniş olduğunu hatırlatıyor. Yazarın kalbinize dokunan kalemi, hayata bakış açınızı değiştiriyor. José Mauro de Vasconcelos aslında bu kitapta kendi yaşantısından izler sunuyor. Çocukların çocuk olduğunu unutmamanızı hatırlatan Şeker Portakalı, sevgi ve şefkat duygularınızı da ön plana çıkarıyor. 200 sayfalık bu kitap 'Tutunduğumuz dal kırılır mı?', 'Çocuklara gereken ilgi ve şefkati göstermek neden önemli?', 'Sevgisiz bir hayatın önemi var mı?' sorularına yanıt veriyor. Okurken pek çok duyguyu hissetmenizi sağlayacak Şeker Portakalı sayesinde ailenizi seçme şansınızın olmadığını fark edebilir, sevgisiz yaşamanın zorluklarına tanık olabilirsiniz.

 

Bunları biliyor muydunuz?

Şeker Portakalı, José Mauro de Vasconcelos tarafından kaleme alınır ve dünya klasikleri arasında yerini korur. Bu eser 12 gün içinde tamamlanır. 1968 yılında yayımlanan Şeker Portakalı, 1983 yılında Türkçeye çevrilir. Orijinal dili Portekizce olarak bilinir ve toplamda 16 dile çevrilir. Türkçeye çevirisi Emrah İmre'ye ait olan Şeker Portakalı'nın 2013 yılında Türkiye'de yasaklanması talep edilir. Argo, müstehcen sözler içerdiği ve çocuk istismarından kaynaklı Türk kültürüne uygun olmadığı öne sürülür. Brezilyalı yazarın bu kitabının devam serisi de bulunur. Güneşi Uyandıralım ve Delifişek kitapları seriyi oluşturur. Başyapıt olan bu eser 2012 yılında Brezilyalı yönetmen Marcos Bernstein tarafından beyaz perdeye aktarılır. Filmde tıpkı kitap gibi büyük ilgi görür.

 

Bu kitabı sevenler için diğer önerilerimiz

José Mauro de Vasconcelos'un kalemi siz de merak uyandırdıysa serinin devamı olan Güneşi Uyandıralım, Delifişek kitaplarına göz atabilirsiniz. Şeker Portakalı'nın konusuna benzer başka yazarların kaleme aldığı kitapları okumayı düşünürseniz Körlük, Genç Werther'in Acıları, Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu ve Olağanüstü Bir Gece'yi de inceleyebilirsiniz.

Katkıda Bulunanlar
Yazar:Jose Mauro De Vasconcelos
Resimleyen:Jayne Cortez
Çevirmen:Emrah İmre

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.