idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image

Ürünün Diğer Satıcıları (2)

  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (50)
  • Soru ve Cevap (3)

Sefiller - 2 Cilt Takım

Okurken gözyaşlarınızı tutamayacağınız ve tekrar tekrar okumak isteyeceğiniz evrensel bir başyapıt... Fransız şair ve yazar Victor Hugo'nun yazdığı "Sefiller" adlı roman; yoksulluk, fedakârlık, aile sevgisi ve adalet gibi tüm zamanlar boyunca insanlığın odak noktasında yer alan konuları ustalıkla işliyor. Dilerseniz güçlü kurgusu, acıklı hikâyesi ve etkileyici anlatımı sayesinde yüzyıllara meydan okuyan eserin içeriğinden biraz bahsedelim.

"Sefiller" adlı kitabı neden okumalısınız?

Victor Hugo'nun kaleme aldığı "Sefiller" adlı roman, 2 cilt ve 1724 sayfadan oluşuyor. 1815-1832 yılları arasında Fransa'da geçen hikâye, başkahraman Jean Valjean etrafında şekilleniyor. Roman boyunca Jean Valjean'a Monsenyör Bienvenu, Javert, Fantine, Cosette ve Marius gibi çeşitli karakterler eşlik ediyor. Karakterlerin her biri iyilik ve kötülük gibi birbiriyle anlam kazanan zıt kutupları temsil ediyor. Yaptığı küçük hırsızlık yüzünden çok ağır bir cezaya çarptırılan Jean Valjean'ın hikâyesi, yoksulluğun acı yüzünü ve merhametin iyileştirici gücünü gözler önüne seriyor. Ayrıca yazar; bu eserinde insanın alçalmasına yol açan emek sömürüsü, eğitimsizlik ve açlık gibi büyük sorunlara da dikkat çekiyor.

Bunları biliyor muydunuz?

Yayımlanmadan önce hakkında büyük tanıtımlar yapılan ve okurlar tarafından büyük bir beklentiyle karşılanan "Sefiller" romanının pek çok olumsuz yorum aldığını, buna rağmen tüm dünyada ticari anlamda büyük bir başarı yakaladığını biliyor muydunuz? 19. yüzyılın en önemli eserlerinden biri sayılan roman, ilk kez 1862 yılında özgün dili Fransızcada, orijinal adı "Les Misérables" olarak 5 cilt hâlinde yayımlanır. Yayımlandığı ilk yıllardan itibaren pek çok dile çevrilen roman, farklı çevirmenler tarafından Türkçeleştirilir ve çeşitli yayınevleri tarafından basılarak Türkiye'deki okurlarla buluşturulur. Çocuklar için özel baskıları da bulunan roman, MEB'in belirlediği 100 temel eser arasında yer alır. Hasan Ali Yücel Klasikler Dizisi'nde yer alan roman, 2015 yılında Volkan Yalçıntoklu çevirisiyle Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları tarafından 2 cilt hâlinde basılır. Çeşitli ülkelerdeki okurların ilgisini üzerinde toplayan eser, farklı milletler tarafından pek çok kez beyaz perdeye de uyarlanır. Bu unutulmaz eseri izleyici gözüyle de değerlendirmek isterseniz Richard Boleslawski yönetmenliğinde çekilen 1935 ABD yapımı "Les Misérables" (IMDb: 7.7) filmini veya Tom Hooper yönetmenliğinde çekilen 2012 Birleşik Krallık ve ABD ortak yapımı "Les Misérables" (IMDb: 7.5) müzikal filmini izleyebilirsiniz.

Bu kitabı sevenler için diğer önerilerimiz

Romantizm akımının öncüleri arasında yer alan Victor Hugo'nun pek çok romanı, şiiri ve tiyatro oyunu bulunur. "Sefiller" isimli romanı okuduktan sonra yazarın "Notre Dame'ın Kamburu", "Bir İdam Mahkûmunun Son Günü", "Nişanlıya Mektuplar" ve "Deniz İşçileri" adlı eserlerine de göz atabilirsiniz.

 

Katkıda Bulunanlar
Yazar:Victor Hugo
Çevirmen:Volkan Yalçıntoklu

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.