idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image

Ürünün Diğer Satıcıları (2)

  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (23)
  • Soru ve Cevap (0)

Aşkın ve siyasetin eksik olmadığı sürükleyici bir tarihî romanı zamanın nasıl geçtiğini anlamadan okumak ister misiniz? Osmanlı padişahı Yavuz Sultan Selim ve Safevî hükümdarı Şah İsmail arasındaki rekabeti konu alan Şah ve Sultan romanı iki hükümdarın olaylara karşı farklı tutumlarını da gözler önüne seriyor. Gelin, seveceğinizi düşündüğümüz bu kitabın içeriğine kısaca göz atalım.

 

"Şah ve Sultan" adlı kitabı neden okumalısınız?

İskender Pala'nın Şah ve Sultan adlı romanı, ihtiyar Babaydar'ın yanında yaşayan Kamber isimdeki küçük bir çocukla ilgili bilgi vererek başlıyor. Anne ve babasını tanımayan çocuk, ebeveynlerini çok merak etse de Babaydar'a sormaya çekiniyor. Konuşmaları sırasında ihtiyar adam çocuğa Safevî hükümdarı Şah İsmail'in iyi bir insan olduğunu anlatıyor. Kısa zaman sonra Kamber kaçırılıyor ve Safevî sarayına getiriliyor. Neden kaçırıldığına bir türlü anlam veremeyen Kamber, sarayda Aka Hasan adındaki bir adamla arkadaş oluyor ve onu Babaydar'ın yerine koyuyor. Bu sırada Şah İsmail'in civardaki Sünnilere yaptığı işkencelerden onun adaletli biri olmadığını anlıyor. Diğer tarafta ise benzer davranışları Şiileri kendi topraklarından atmak isteyen Yavuz Sultan Selim'in sürdürdüğünü görüyor. İki ülke arasındaki mücadeleleri küçük bir çocuğun gözünden göreceğiniz bu roman, tarihin tozlu sayfalarındaki olayları okur için âdeta resmediyor. Eğer akıcı bir üslupla kaleme alınan bu eserin konusu ilginizi çektiyse ona bir şans verebilirsiniz.

 

Bunları biliyor muydunuz?

Farklı yıllarda sekiz ayrı ödüle lâyık görülen İskender Pala'nın 1989 senesinde ilk ödülü olan Türkiye Yazarlar Birliği Dil Ödülü'nü, Ansiklopedik Divân Şiiri Sözlüğü eseriyle aldığını biliyor muydunuz? Divan edebiyatı alanında uzmanlaşan yazar, meslek hayatına ilk olarak kütüphane memuru olarak başlar. Üç yıl kadar bu görevi yürüttükten sonra üsteğmen olur. 1986 senesinde Boğaziçi Üniversitesinde akademisyen olarak yarı zamanlı çalışmaya başlar. Geçmişten bu yana çeşitli üniversitelerde çalışan İskender Pala, akademisyenliğin dışında T.C. Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu Başkanı görevini yürütür. Edebiyat üzerine bilimsel çalışmaları ansiklopedilerde ve çok sayıda dergide yayımlanır. Yazarın incelediğimiz Şah ve Sultan romanı, ilk defa 2010 senesinde 390 sayfa olarak basılır ve Kapı Yayınları etiketiyle raflardaki yerini alır. Yayımlandıktan kısa süre sonra yoğun ilgi gören ve çok satanlar listesinde yer alan bu eserin kapak tasarımını ise Utku Lomlu üstlenir.

 

Bu kitabı sevenler için diğer önerilerimiz

İskender Pala'nın Şah ve Sultan romanını sevdiyseniz OdSurname - Bir Osmanlı Macerası ve Karun ve Anarşist eserlerini, deneme türünde kaleme alınan eserler hoşunuza gidiyorsa da GözgüKırk Ambar ve İki Dirhem Bir Çekirdek'i gözden geçirebilirsiniz.

Katkıda Bulunanlar
Yazar:İskender Pala
Kapak:Utku Lomlu

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.