idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image

Ürünün Diğer Satıcıları (2)

  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (84)
  • Soru ve Cevap (0)

Dergah Yayınları Saatleri Ayarlama Enstitüsü - Ahmet Hamdi Tanpınar

Kelimeleriyle buluştuğunuz ilk dakikadan itibaren bir ayna misali görülmesi gereken gerçeklerle yüzleşmenizi ve farklı bakış açıları kazanmanızı sağlayacak bir roman hayal edebilir misiniz? Saatleri Ayarlama Enstitüsü, tam olarak böyle bir eser. Akışın tamamen okuyucunun zihninde şekillendiği romanda popülarite, para, tutarsızlık ve özentilik gibi sosyolojik konulara yer veriliyor. Ahmet Hamdi Tanpınar'ın en bilinen eserlerinden biri olan ve Tanpınar'ın benzersiz realist yaklaşımını yansıtan eser; zaman, mekân ve insan ilişkilerine değiniyor. Eser, roman okumayı alışkanlık haline getirmiş her yaştan insan tarafından rahatlıkla okunabiliyor.

 

''Saatleri Ayarlama Enstitüsü'' adlı kitabı neden okumalısınız?

Toplumlar arası ilişkilerin bireylere hangi etkilerde bulunabileceğini öğrenmek ve yozlaşmanın sonuçları hakkında hayatın farklı çerçevelerinden bakmak istediğinizde Saatleri Ayarlama Enstitüsü sizin için en doğru adres. Her döneme hitap eden hicivleriyle öne çıkan eşsiz bir yapıt olan roman, toplam dört bölümden oluşuyor. Bu bölümler içerisinde sık sık geriye dönüşler, olayı farklı karakterlerin gözünden hissetme gibi anlatımı güçlendirici unsurlar da bulunuyor. Yeniliğin ne olduğu, ne olması gerektiği ve nelere sebep olduğu ile ilgili anlatılar sunan eser; sembolizm akımından izlerle karakterleri ve olguları birleştiriyor. Hikâyenin mekânı İstanbul olarak geçiyor, zamanı ise bir yüzyılın bitip diğerinin başladığı aralığa denk geliyor. Yazıldığı dönemden günümüze ışık tutabilen ve okurlarını dönem dönem tekrar okumaya sevk eden bu üslup, Saatleri Ayarlama Enstitüsü'ne ününü kazandıran en önemli unsurlardan biri.

 

Bunları biliyor muydunuz?

Son derece özgün ve farklı yapısı ile öne çıkan Saatleri Ayarlama Enstitüsü'nün yazar Ahmet Hamdi Tanpınar'ın yaşarken kaleme aldığı ve okuyucusuna sunduğu son romanı olduğunu biliyor muydunuz? 1961 yılında yayımlanan bu eserde yer alan Hayri İrdal karakteri, eserin okuyucuya sunulduğu günden günümüze dek Türk edebiyatında bir fenomen halini alır ve kitabın anlatıcısı olarak hikâyenin etkisini karakter özellikleri aracılığı ile farklı yorumlayabilmeye olanak tanır. Romanda sadece sembolizm ve hiciv değil, aynı zamanda absürtlük ve ironi gibi farklı anlatım teknikleri de kullanılır. Kitabın yazarı Ahmet Hamdi Tanpınar, Cumhuriyet Dönemi'nin ilk öğretmenleri arasında yer alır.

 

Bu kitabı sevenler için diğer önerilerimiz

Ahmet Hamdi Tanpınar'ın üslubunu ve tarzını seviyor veya onun sanatını keşfetmek istiyorsanız Saatleri Ayarlama Enstitüsü gibi büyük bir okur kitlesine sahip olan Mahur Beste adlı romanını ya da yazarın ilk eseri ve aynı zamanda Darülfünun mezuniyet tezi olan Hüsrev Ü Şirin adlı yapıtını okuyabilirsiniz.

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.