idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image

Ürünün Diğer Satıcıları (6)

  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (17)
  • Soru ve Cevap (0)

İş Bankası Kültür Yayınları Romeo ve Juliet - Hasan Ali Yücel Klasikleri - William Shakespeare

Yüzyıllardır dillerden düşmeyen romantik bir tragedya... William Shakespeare'in yaklaşık 5 asır önce yazdığı Romeo ve Juliet, tüm zamanların en sevilen aşk hikâyelerinden biri. Ancak yazar, bu eserinde sadece trajik bir aşk hikâyesini anlatmıyor. Aynı zamanda hikâyenin geçtiği 16. yüzyılı da pek çok yönüyle gözler önüne seriyor. Dilerseniz yüzyıllara meydan okuyan eserin içeriğinden biraz bahsedelim.

 

"Romeo ve Juliet" adlı kitabı neden okumalısınız?

William Shakespeare'in yazdığı Romeo ve Juliet adlı tiyatro oyunu, 133 sayfadan oluşuyor ve iki düşman ailenin çocukları arasındaki trajik aşkı konu alıyor. İtalya'nın Verona kentinde geçen hikâyede Romeo ve Juliet adlı genç âşıkların yanı sıra Lord Capulet, Lady Capulet, Rosaline, Tybalt, Lord Montague, Lady Montague, Benvolio, Mercutio, Kont Paris ve Prens Escalus adlı karakterler ile iki ailenin uşakları ve keşişler de yer alıyor. Yazar, yüzyıllardır çeşitli sanat eserlerinde defalarca işlenen aşk temasını çok daha derinlikli bir şekilde ele alıyor. Siz de bu eseri okuyarak hem trajik bir aşk hikâyesine şahit olabilir hem 16. yüzyıl İtalya'sını sosyolojik açıdan inceleme fırsatı bulabilirsiniz.

 

Bunları biliyor muydunuz?

William Shakespeare'in kaleme aldığı Romeo ve Juliet adlı tiyatro oyununun Arthur Brooke tarafından yazılan "The Tragical History of Romeus and Juliet" adlı şiire dayandığını biliyor muydunuz? Özgün dili İngilizce, orijinal adı "Romeo and Juliet" olan eserin 1591-1596 yılları arasında yazıldığı tahmin edilir. İlk gösteriminin 1597 yılından önce yapıldığı tahmin edilen ve yüzyıllar boyunca tekrar tekrar sahnelen eser; bale, opera ve sinemaya da uyarlanır. Pek çok dile çevrilen ve dünya çapında büyük beğeni kazanan eser, 1938 yılında İlhan Siyami Tanar tarafından Türkçeleştirilir ve Sühulet Kitabevi aracılığıyla Türkiye'deki okurlarla buluşturulur. Yıllar içinde farklı çevirmenler tarafından tercüme edilip çeşitli yayınevleri aracılığıyla basılan eser, Hasan Ali Yücel Klasikleri dizisinde yer almak üzere Özdemir Nutku çevirisiyle 2010 yılında Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları tarafından yayımlanır. Dilerseniz bu etkileyici hikâyeye bir de izleyici olarak şahitlik etmek için Franco Zeffirelli yönetmenliğinde çekilen 1968 yılı Birleşik Krallık ve İtalya ortak yapımı Oscar ödüllü "Romeo and Juliet" (IMDb: 7.6) filmini ve Baz Luhrmann yönetmenliğinde çekilen 1996 yılı ABD ve Meksika ortak yapımı "Romeo+Juliet" (IMDb: 6.7) filmini izleyebilirsiniz.

 

Bu kitabı sevenler için diğer önerilerimiz

William Shakespeare'in Romeo ve Juliet adlı tiyatro oyununu beğendiyseniz Bir Yaz Gecesi Rüyası, Venedik Taciri, Yanlışlıklar Komedyası, On İkinci Gece ve Veronalı İki Soylu Delikanlı adlı diğer eserlerini de okuyabilirsiniz.

 

 

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.