idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image

Ürünün Diğer Satıcıları (1)

  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (0)
  • Soru ve Cevap (0)

Cumhuriyetin kurucu ve resmi ideolojisi olarak Kemalizm, tarih boyunca egemen sınıfların hegemonya aracı ve birleştirici çimentosu oldu.

Aynı tarih boyunca işçiler, "sınıfsız-kaynaşmış kütle" söyleminin ardına gizlenen sınıf zorunu; köylüler, "milletin efendisi" yalanını; gayrimüslim azınlıklar yabancı sayılmayı, yok edilmeyi ve sürülmeyi; Aleviler, Sünni İslamın devlet dini kılınmasını ve Diyanet İşlerinde somutlanan devlet dini uygulamalarını; Kürtler, herkesin Türk ilan edilmesini, inkarı, imhayı yaşadılar ve kendi paylarına karşı koydular.

Kemalizm, bu direnişlerin ve egemenlerin iç çatışmalarının sonucunda eski rolünü oynayamaz hale geldi ve egemen sınıflar bir ideolojik hegemonya krizine tutuldu.

Bu kitap, farklı boyutları ve kapsamlarıyla dünden bugüne Kemalizmi ele alıyor ve irdeliyor.
(Arka Kapak)



Sayfa Sayısı: 147

Baskı Yılı: 2013


Dili: Türkçe
Yayınevi: Ceylan Yayıncılık
Katkıda Bulunanlar
Yazar:Mukaddes Erdoğdu Çelik,Selim Sezer,Osman Özarslan,Mehmet Bekaroğlu,Füsun Üstel,İsmail Beşikçi,Mehmet Polatel,Metin Özuğurlu,Kolektif,Naci Kutlay
Yayına Hazırlayan:Alp Altınörs

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.