idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image
  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (1)
  • Soru ve Cevap (0)

Rönesans İtalyası'nın en etkili Hümanisti olan Leon Battista Alberti'nin her ikisi de sanat tarihinin başvuru kaynağı halini almış "Resim Üzerine" (De Pictura, 1435/1436) ve "Heykel Üzerine" (De Statua, 1443/?) adlı iki kitabını birarada yayınlıyoruz. Bu derlemeyle, akademik tartışmaların dışında kalan ve eleştirel basım olmaktan uzak duran ortalama bir metni dilimize kazandırmayı amaçladık.

"Resim Üzerine", resim kuramını konu alan ilk modern incelemedir. Kendisinden sonraki bütün resim kuramı incelemelerini derinden etkilemiş olan bu çalışma, resim sanatının 15. yüzyıl Floransası'ndaki durumunu ortaya koyan bir belgedir. Bu esere göre insan, bilginin hem başlangıç noktası hem de sorgulandığı noktadır.

"Heykel Üzerine", heykel sanatını kuramsal ve teknik açılardan ele alan bir uygulama kılavuzu gibi tasarlanmıştır. Alberti bu çalışmasında, insan bedenini ağırlıklar, karşıağırlıklar, kaldıraçlar, dengeler, ölçüler ve oranlar sistemi olarak ele almıştır. İnsan dışında hiçbir ölçü olmadığı görüşüyle Ortaçağ'ın tamamıyla kapanmasına katkıda bulunmuştur. "Resimlerden, onları nasıl taklit edeceğiniz dışında bir şey öğrenemezsiniz; heykelden ise onu taklit etmeyi ve ışıkları nasıl tanıyıp çizeceğinizi öğrenirsiniz." "Başlangıcında hatalarla dolu şeylere yer vermeyen hiçbir sanat yoktur. Hiçbir şey aynı anda hem yeni hem de mükemmel olamaz."
(Tanıtım Bülteninden)



Sayfa Sayısı: 96

Baskı Yılı: 2015


Dili: Türkçe
Yayınevi: Janus Yayıncılık
Katkıda Bulunanlar
Yazar:Leon Battista Alberti
Çevirmen:Atilla Erol

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.