idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image
  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (5)
  • Soru ve Cevap (0)

Neoliberalizm'in görünenin ötesinde insanları maruz bıraktığı olumsuzlukları keşfetmek ister misiniz? Cevabınız "Evet!" ise Byung-Chul Han, bilimsel kanıtlar ve araştırmalar ışığında farklı bir bakış açısı sunuyor. Psikopolitika: Neoliberalizm ve Yeni İktidar Teknikleri, politika türünde kaleme alınan bir eser olarak gerçekleri gün yüzüne çıkarmayı amaçlıyor. Gelin, beğeneceğinizi düşündüğümüz bu çalışmanın içeriğinden kısaca bahsedelim.

 

"Psikopolitika: Neoliberalizm ve Yeni İktidar Teknikleri" adlı kitabı neden okumalısınız?

Psikopolitika: Neoliberalizm ve Yeni İktidar Teknikleri, insanoğlunun makineleşme yolunda ilerleyen hayat karşısında nasıl durduğunu konu alıyor. Makalelerden oluşan bu derlemede Byung-Chul Han, genel olarak neoliberalizmin bireyler ve toplum üzerinde yarattığı etkileri sorguluyor. Neoliberalizmin tuzaklarını psikopolitika ekseninde yorumluyor. Bu yorumlamaları yaparken kapitalizmin geçmişten günümüze geçirdiği tarihsel süreçleri tek tek okurun bilgisine sunuyor. En önemlisi, teknolojik gelişmelerin bireyleri nasıl köleleştirdiğini, teknolojiye bağlı olarak gelişen dijital dünyanın yol açtığı olumsuzlukları gözler önüne seriyor. Yazarın kavramlara bakış açısı olayları daha iyi anlatabilmesini ve okurun bakış açısının zenginleşmesini kolaylaştırıyor. Kitapta politika, felsefe, sosyoloji ve tarih iç içe sunuluyor. Sosyal bilim dallarının birbiriyle ilişkili şekilde ilerlemesi eserin değerini arttırıyor. Teknoloji ve bilimin gelişmesiyle insanın sistem içindeki konumunun da değiştiğini vurgulayan bu kitap, daha önce hiçbir yerde görmediğiniz bilgiler sunuyor. Öğrendikleriniz ışığında entelektüel kimliğinizin de gelişmesine katkı sağlayacak nitelikler taşıyor. Faydalı bulacağınızı düşündüğümüz Psikopolitika: Neoliberalizm ve Yeni İktidar Teknikleri ilginizi çektiyse kitaba bir şans verebilirsiniz.

 

Kitap hakkında diğer bilgiler

Güney Koreli yazar Byung-Chul Han'ın Psikopolitika: Neoliberalizm ve Yeni İktidar Teknikleri eseriyle biyopolitika ve disiplin toplumu gibi kavramları tartışmaya açtığını biliyor muydunuz? Böylece okurların zihninde araştırmak için yeni inceleme alanı yaratan yazar, bu eserlerinde "İnsanlar artık aynı anda hem efendi hem köledir. Sınıf mücadelesi dahi kendine karşı iç mücadeleye dönüşmüştür." ifadeleriyle bakış açınızda yeni bir yön oluşturur. Dünya görüşünü şekillendirirken 18. 19. ve 20. yüzyıla damgasını vurmuş önemli filozoflardan etkilenen yazarın kaleme aldığı pek çok eseri bu kitapta olduğu gibi okurlar tarafından ilgiyle karşılanır. Psikopolitika: Neoliberalizm ve Yeni İktidar Teknikleri, 104 sayfadan oluşur. Kısa ama bir o kadar da yoğun bir anlatımı olan bu kitap, Metis Yayıncılık etiketiyle 2019 yılında okurlarla buluşturulur.

 

Bu kitabı sevenler için diğer önerilerimiz

1959 doğumlu Byung-Chul Han'ın 1999-2022 yılları arasında kaleme aldığı 28 kitabı bulunur. Yazarın Psikopolitika: Neoliberalizm ve Yeni İktidar Teknikleri'ni faydalı bulduysanız politika kategorisinde yeni çıkan Feminist İnternasyonel, İktisat ve Siyaset - Sosyal Politika ve Özgürlükler Üzerine Perspektifler, Diplomasi, Liberalizm: Özgürlükçü Bir Hükûmet Nasıl Olmalı?, Yurt Dışında Türk Dizileri ve Kültürel Diplomasi, Prekarya - Yeni Tehlikeli Sınıf ve Liberalizm Neden Çöktü?'yü de inceleyebilirsiniz.

 

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.