idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image

Ürünün Diğer Satıcıları (6)

  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (7)
  • Soru ve Cevap (0)

Günışığı Kitaplığı Postayla Gelen Deniz Kabuğu - Behiç Ak

Bilinçsiz internet kullanımı nelere sebep olabilir? Ekran bağımlılığından kurtulmak mümkün mü? Peki, ekran bağımlığı ve aile ilişkileri arasında bir bağlantı olabilir mi? Sevilen çocuk kitapları yazarı ve karikatürist Behiç Ak, Postayla Gelen Deniz Kabuğu adlı eserinde merak uyandıran bir kurguyla bu soruları cevaplıyor. Yazar, çocuklar için yazdığı bu romanda ekran bağımlılığı ve aile ilişkileri arasındaki bağlantıyı eleştirel ve mizahi bir bakış açısıyla ele alıyor. Dilerseniz gelin, bu eğlenceli eseri daha detaylı inceleyelim.

 

"Postayla Gelen Deniz Kabuğu" adlı kitap, çocukların gelişim sürecine nasıl katkı sağlar?

Postayla Gelen Deniz Kabuğu adlı romanın başkahramanı, annesiyle babasının biricik kızı olan küçük Sude. Sude'ye hikâye boyunca annesi Avukat Sevda Hanım ile pantomim sanatçısı olan babası Rıfkı Bey eşlik ediyor. Hikâye, anne ve babasının yoğun iş hayatları yüzünden genellikle tek başına kalan Sude'nin yalnızlığını giderecek bir tablete sahip olmasıyla başlıyor. Sude'nin tableti, ilk zamanlar yalnızlığını gideren eğlenceli bir araç olsa da kısa süre içinde âdeta ayrılmaz bir parçası hâline geliyor. Tabletini elinden hiç bırakmayan Sude, televizyon izlemek ve öğretmeninin anlattığı dersi dinlemek de dâhil pek çok şeyi tabletinin ekranına bakarak yapıyor. Hatta ailesiyle keyifli vakit geçirmek için gittiği tiyatroyu bile tabletinin ekranından izliyor. Tüm bunları görünce kızlarının ekran bağımlısı olduğunun farkına varan Sevda Hanım ile Rıfkı Bey, kızlarını bu bağımlılıktan kurtarmak için kolları sıvıyorlar. Öncelikle kızlarının bu kadar uzun vakit geçirdiği tabletle ne yaptığını öğrenmeye çalışıyorlar. Sude'nin Gogoluku adında bir oyun oynadığını öğrendiklerinde ise kızlarını ekran bağımlısına dönüştüren bu oyun hakkında bilgi ediniyorlar. Özellikle Sevda Hanım kızını ekran bağımlılığından kurtarmak için epey uğraşıyor. Sizce Sude ekran bağımlılığından kurtulabilecek mi? Peki, annesiyle babası Sude'yi ne kadar ihmal ettiklerini anlayıp hatalarını telafi edebilecekler mi? Bu soruların cevabı kitabın sayfaları arasında sizleri bekliyor! Sude ile ailesinin hikâyesi hem çocuklara hem ebeveynlere teknoloji bağımlılığı ve aile ilişkileri konularında birbirinden önemli mesajlar veriyor.

 

Bunları biliyor muydunuz?

Postayla Gelen Deniz Kabuğu adlı eserin aynı zamanda bir karikatürist olan yazarı tarafından resimlendiğini biliyor muydunuz? Behiç Ak'ın kaleminden çıkan siyah beyaz çizimlerle süslü çocuk kitabı, ilk kez 2014 yılında Günışığı Kitaplığı tarafından yayımlanır. 8-12 yaş arasındaki okurlara hitap eden eser, kısa bölümlere ayrılan 160 sayfadan oluşur.

 

Bu kitabı sevenler için diğer önerilerimiz

Postayla Gelen Deniz Kabuğu adlı çocuk kitabını sevdiyseniz yazarın Yaşasın Ç Harfi Kardeşliği!, Eve Giden Küçük Tren, Çatıdaki Gezegen, Altı Kırk Dört Dalgası, Bulutlara Şiir Yazan Çocuk ve Bebek Annem adlı eserlerine de göz atabilirsiniz.

 

Katkıda Bulunanlar
Yazar:Behiç Ak
Editör:Müren Beykan
Grafik Tasarım:Huban Korman

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.