idefix’te Satış Yapın
Uygulamaya Özel 200 TL Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava !
product image

Ürünün Diğer Satıcıları (2)

  • Ürün Açıklaması
  • Ürünün Özellikleri
  • Kampanyalar
  • İptal İade Koşulları
  • Taksit Bilgileri
  • Ürün Değerlendirmeleri (43)
  • Soru ve Cevap (1)

Otuz Milyon Kelime

Siz de çocuk eğitiminin doğduktan sonra değil, anne karnından itibaren başladığını; hatta bunun da öncesinde ebeveynin kendini yetiştirmesine kadar dayandığını düşünenlerden misiniz? Araştırmalara göre ilgi görmüş çocuklar, ilgi görmemiş çocuklarla kıyaslandığında hayata diğerlerinden bir adım önde başlıyorlar. Ekonomik sıkıntılar yaşayan ve bu tarz sıkıntıları olmayan aileler kıyaslandığında bu ailelerdeki 0-3 yaş çocukların duydukları kelimeler arasında ''otuz milyon'' gibi bir kelime farkı olduğu belirleniyor. Dana Suskind ve Beth Suskind'ın kaleme aldığı Otuz Milyon Kelime adlı kitabın detaylarından kısaca bahsedelim.

 

''Otuz Milyon Kelime'' adlı kitabı neden okumalısınız?

Yazarın akademik dilden yararlanarak kaleme aldığı Otuz Milyon Kelime adlı eser, ebeveyn ve eğitimciler başta olmak üzere çocuklarla ilgilenen her yetişkin bireye yol gösterici bir nitelik taşıyor. Toplam 304 sayfadan oluşan eserin üzerinde durduğu ana mesele, çocukla kurulan etkili ve bilinçli iletişim. Yazar; meslek hayatındaki deneyimleri, bu doğrultuda gözlemler ve bilimsel araştırmalar yaparak elde ettiği verileri okurlarıyla paylaşıyor. Yazar, ailelerin ekonomik durumlarıyla çocuğun dil gelişimi arasındaki ilişkiye odaklanıyor. Öncelikle yüksek, orta ve düşük sosyoekonomik koşullara sahip ailelerin evlerinde kullandıkları kelimeler ve çocuklarıyla kurdukları iletişimler tespit ediliyor. Gelir seviyesi iyi ve eğitimli ailelerin çocukları ile düşük ekonomik şartlara sahip ailelerin çocukları arasında uçurum gibi bir kelime farkı olduğu ortaya çıkıyor. Kitaba adını veren bu durum, çocukların anlama becerilerini ve akademik hayatlarını etkileyen bir mesele olarak görülüyor. Birçok bilimsel araştırmayla desteklenen Otuz Milyon Kelime, ebeveynlerin ve çocukların gelişimleriyle ilgilenen her yetişkinin farkındalığını artıran ve kitaplığında muhakkak bulunması gereken bir eser.

 

Bunları biliyor muydunuz?

Otuz Milyon Kelime kitabının yazarı Dana Suskind'ın aslında bir cerrahi ve pediatri profesörü olduğunu biliyor muydunuz? Suskind, işitme engelli çocuklar için duymalarına katkıda bulunan işitme cihazları ile ilgili operasyonlar yapar. Mesleği gereği çocukları gözlemleme fırsatı bulan yazar, çocukların dil gelişimindeki farklılıklara odaklanır. Bunun üzerine yazar, kitabında ele aldığı ebeveyn ve çocuk iletişimi üzerine çalışmalarını yoğunlaştırır. Otuz Milyon Kelime adlı kitabının sonunda eşinden de bahseden yazar, eşinin kendisini düşünmeden iki çocuğun hayatını kurtarmak için verdiği mücadeleyi ve sonrasını anlatır. Çok sevdiği eşinden aldığı ilhamla Dana Suskind da çocukların kendi potansiyellerine ulaşması için mücadele eder, yetişkinlere farkındalık kazandırmak için çalışmalar yapar ve Otuz Milyon Kelime adlı kitabı kaleme alır. Ülkemizde ilk baskısı 2018 yılında yapılan kitap, Esra Eret Orhan ve Barış Satılmış'ın ortak çevirisi ile Buzdağı Yayınevi'nden çıkar.

 

Bu kitabı sevenler için diğer önerilerimiz

Çocukların eğitimini düşünen ve geleceğine yatırım yapmak isteyen her birey, Bütün-Beyinli Çocuk ve Evet-Beyinli Çocuk kitaplarına da göz atabilir.

Katkıda Bulunanlar
Yazar:Dana Suskind,Beth Suskind
Çevirmen:Esra Eret Orhan,Barış Satılmış

Neden idefix?

Kolay İade
Kolay İade

Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilir, iade sürecinin tamamlanmasının ardındansa ödemenizi hızla geri alabilirsiniz.

Müşteri Odaklı Deneyim
Müşteri Odaklı Deneyim

Kullanıcı dostu ara yüzümüz tüm ihtiyaçlarınıza eksiksiz yanıt verebilmek için tasarlandı. Deneyiminizi uçtan uca kusursuz kılmak adına çağrı merkezimiz ve canlı destek hattımızla ihtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız!

Hızlı ve Sorunsuz Teslimat
Hızlı ve Sorunsuz Teslimat

Siparişlerinizin bir an önce ulaşması için sabırsızlandığınızın farkındayız. Sunduğumuz farklı teslimat seçenekleri arasından size en uygununu belirlemeniz, siparişinizi olabildiğince çabuk veya dilediğiniz zaman aralığında sorunsuz bir biçimde teslim etmemiz için yeterli.